Complexe scheidingen

Homepage | Complexe scheidingen

Sinds een aantal jaren is er een grote toename van casussen waarbij de complexe scheidingen van de ouders zorgen voor problemen bij kinderen.

We zien ouders die niets liever willen dan het beste voor hun kinderen die veelal uit liefde zijn geboren en een goede basis hebben gehad. Een basis die door de gevolgen van de conflicten na de scheiding op z’n grondvesten trilt. Ouders zijn in een patroon terecht gekomen dat ervoor zorgt dat er steeds opnieuw zout in de wonden wordt gestrooid waardoor het helen moeilijker en moelijker wordt. Professionals hebben de ingewikkelde taak om ouders te laten inzien wat de schadelijke gevolgen zijn van de manier waarop ze met hun conflicten omgaan voor hun kinderen en om hen te helpen deze patronen te doorbreken. Als professional geen onderdeel van de strijd worden is bijna topsport.

Middels onze opleidingen geven we professionals handvaten en tools om te werken met ouders en kinderen die verwikkeld zijn in een complexe scheiding. Deelnemers worden uitgedaagd om te reflecteren op hun eigen houding om zo te onderzoeken of deze escalerend of de-escalerend werkt. Gespreksvoering en houding vanuit progressiegericht werken worden geoefend evenals beelden werken met verschillende tools en metaforen.

Opleiding
Gesprekken met ouders en kinderen bij een complexe scheiding