fbpx
Niets over ons, zonder ons!
Arianne Geuze
OverArianne Geuze
Bij mij kun je terecht voor de trainingen ‘Samen werken aan Veiligheid’ en ‘Veiligheidsplanning en risicotaxatie’. Samen doordenken van de zorgen en krachten in een gezin, samen doelen bepalen en stappen uitzetten binnen een gefaseerde aanpak, gebruik makend van zowel…

Arianne Geuze

Bij mij kun je terecht voor de trainingen ‘Samen werken aan Veiligheid’ en ‘Veiligheidsplanning en risicotaxatie’. Samen doordenken van de zorgen en krachten in een gezin, samen doelen bepalen en stappen uitzetten binnen een gefaseerde aanpak, gebruik makend van zowel de kennis van kinderen, ouders, het netwerk en de wetenschap… hoe gaaf is dat!

Binnen mijn praktijk Kiddocom ontwikkel ik sinds 2013 hulpmiddelen en methoden om de gesprekken met kinderen over pittige onderwerpen te vergemakkelijken. Of het nu gaat over seksueel misbruik in instellingen of om het bespreken van de zorgen, krachten en wensen die kinderen hebben voor hun thuissituatie … ik geloof dat kinderen betrekken bij de zorgen die er zijn, en hen verbinden met helpende volwassenen om hen heen, essentieel is wanneer het gaat om het vergroten van de veiligheid van kinderen in hun dagelijks leven.

Naast mijn werk voor Kiddocom, werk ik al jaren als GZ-psycholoog bij de Raad voor de Kinderbescherming. Daar heb ik, door het opzetten van een pilot Signs of Safety, de aanzet gegeven tot de implementatie van Signs of Safety in de raadsonderzoeken. Ook heb ik de handreiking Seksueel Misbruik geschreven waardoor het bespreken van seksueel misbruik met alle kinderen die de Raad voor de Kinderbescherming in raadsonderzoeken tegenkomt, een landelijk aandachtspunt is geworden.

Na mijn studie orthopedagogiek heb ik werkervaring opgedaan in meerdere functies en bij verschillende soorten instellingen, waar ik steeds kinderen, jongeren en ouders ondersteunde. Ik heb me verdiept en gespecialiseerd in mijn favoriete oplossingsgerichte werkmodel door vanaf 2004 deel te nemen aan meerdere mastercourses en trainingen, op het gebied van oplossingsgerichte therapie en coaching in het algemeen, en meer specifiek op het gebied van de kinder- en jeugdbescherming (Signs of Safety, Partnering for Safety, de Resolutions Approach). Tussen 2008 en 2013 heb ik in mijn privépraktijk oplossingsgerichte therapie geboden aan kinderen, jongeren en hun ouders.

Registraties:

  • orthopedagoog-generalist NVO
  • kinder- en jeugdpsycholoog bij het NIP
  • GZ-psycholoog
  • CRKBO geregistreerd docent

Expertise:

  • Signs of Safety
  • Partnering for Safety
  • Resolutions Approach
  • Samenwerken aan Veiligheid met risicotaxatie

Feedback van deelnemers:

"Helder en concreet, prettig, veel praktijkkennis, sluit goed aan op het tempo en de kennis vanuit de groep”

“Sterk in contact, scherp op expertise, vult aan, legt mooie links, vat goed samen”

"Inspireren, draagt uit, zet aan tot denken, houdt het levend en zorgt voor leuke, mooie inhoudelijke interactie"

"Leuke dame, heb het idee dat ik nog veel meer van haar kan leren”