fbpx
Stilstaan bij je handelen is vooruitgang
Nicolet Antonissen
OverNicolet Antonissen
Als trainer en coach werk ik graag met professionals binnen het sociaal domein. Daarbij vind ik het een uitdaging om de deelnemers weer stil te laten staan bij hun eigen handelen. Samen kijken naar de dynamiek van het werk en…

Nicolet Antonissen

Als trainer en coach werk ik graag met professionals binnen het sociaal domein. Daarbij vind ik het een uitdaging om de deelnemers weer stil te laten staan bij hun eigen handelen. Samen kijken naar de dynamiek van het werk en de rol die jij als jeugd- en gezinsprofessional daarin speelt.

Bijna 15 jaar heb ik gewerkt als jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming Overijssel waarbij ik maatregelen uitvoerde die door de kinderrechter waren opgelegd zoals de ondertoezichtstelling en voogdijmaatregel. De afgelopen 3 jaar heb ik mijn kennis en ervaring ingezet als jeugdprofessional bij verschillende gemeentes. Inmiddels werk ik als zelfstandige en geef trainingen en coaching aan professionals.

In mijn ogen is het werken met kinderen en gezinnen een mooi maar soms ook ingewikkeld vak. Het vraagt veel van de professional. Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij kennis, vaardigheden en je houding. Jij bent ten slotte het belangrijkste instrument wat je inzet.

Ik ben een gedreven en enthousiast persoon, toegankelijk en betrouwbaar. Graag train en coach ik je om nieuwe inzichten en vaardigheden op te doen en daarbij ook de vertaling te maken naar jouw dagelijkse praktijk en jouw handelen zodat trainingen ook daadwerkelijk een blijvende meerwaarde hebben.

Expertise:

  • jij als professional: reflecteren en leren
  • communicatie en gespreksvaardigheden
  • vraagverheldering
  • samenwerken en samen beslissen
  • richtlijnen Jeugdhulp en Jeugdbescherming
  • veiligheid

Feedback van trainees:

'Nicolet is een kundig en uitnodigend persoon.'

'Je straalt vertrouwen uit, bent enthousiast en neemt mensen mee.'

'Nicolet kan goede vragen stellen en is doortastend.'