fbpx
Goede zorg voor kinderen kan niet zonder goede zorg voor hun ouders
René Knip
OverRené Knip
Ik ben werkzaam als psycholoog, contextueel therapeut, supervisor en trainer. Binnen mijn eigen praktijk "René Knip Verhaal en Context" geef ik therapie, supervisie, teambegeleiding en training.

René Knip

Ik ben werkzaam als psycholoog, contextueel therapeut, supervisor en trainer. Binnen mijn eigen praktijk "René Knip Verhaal en Context" geef ik therapie, supervisie, teambegeleiding en training.

Mijn belangrijkste werkervaring ligt in de residentiële- en ambulante jeugdzorg waarbinnen ik als hulpverlener, teamleider en beleidsmedewerker werkzaam ben geweest.

Al vroeg raakte ik geboeid door de dynamiek van de gezinnen waar de kinderen en jongeren uit afkomstig waren. De systeemtheorie met haar nadruk op de onderlinge verhoudingen en communicatiepatronen hielp me om de hulp vaker op het gezin als geheel te richten. Het contextuele gedachtegoed gaf me zicht op het gevende van kinderen en de kwetsbaarheid van ouders.

Gedurende vier jaar was ik projectleider van “Kindvriendelijk Scheiden Noord Veluwe”, wat mijn interesse voor en kennis van de problematiek van ouders en kinderen bij een complexe (echt) scheiding heeft vergroot.

Vanuit mijn praktijk Verhaal en Context geef ik therapie, supervisie en trainingen. Sinds 2004 jaar heb ik me ontwikkeld als trainer. Als trainer en docent ben ik verbonden aan verschillende organisaties en geef ik o.a. trainingen over (complexe)scheidingen, de contextuele methodiek en (ontwikkelings)psychologie.

Expertise

  • Complexe scheidingen
  • Contextueel werken
  • (Ontwikkelings)psychologie

Erkenningen

  • Vereniging van Contextueel Werkers
  • ECP-therapeut
  • LVSC geregistreerd supervisor
  • CRKBO docent

Feedback van deelnemers

'Je schept een veilige sfeer waarin leren mogelijk is.'

'Je stelt fijne uitnodigende vragen en je helpt om het overzicht te bewaren in complexe situaties.' 

 Je straalt rust uit waardoor onderlinge uitwisseling en reflectie mogelijk is.' 

 'De theorie geef je op een overzichtelijke en levendige manier!'