fbpx
Zowel kinderen als ouders hebben recht op goede hulpverlening, ze verdienen het.
Wietske Oosterhuis
OverWietske Oosterhuis
Als trainer geef ik o.a. trainingen aan professionals uit de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg. Daarnaast train ik ook mondzorgprofessionals, zoals tandartsen en orthodontisten, in het werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Ik kan ervan genieten als mensen geïnspireerd…

Wietske Oosterhuis

Als trainer geef ik o.a. trainingen aan professionals uit de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg. Daarnaast train ik ook mondzorgprofessionals, zoals tandartsen en orthodontisten, in het werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Ik kan ervan genieten als mensen geïnspireerd en vol energie om aan de slag te gaan de deur uit gaan na een dag training.

Naast mijn functie als trainer en gedragswetenschapper ben ik sinds enige jaren intervisiebegeleider voor HBO-professionals. Ik probeer hulpverleners zoveel mogelijk te helpen met hun reflectieproces, zodat ze meer inzicht krijgen in hun eigen handelen en verder kunnen groeien in het vak. Het geeft mij veel voldoening om dit proces te mogen begeleiden.

Als gedragswetenschapper ben ik jaren werkzaam geweest in de jeugdzorg en inmiddels in de LVB-sector. Het werken met gezinnen heeft altijd centraal gestaan in mijn carrière. Ik ben in de loop der jaren steeds meer gaan toespitsen op het gebied van de (ex-)partnerrelatie van ouders. Dit heb ik gedaan vanuit mijn functie als gedragswetenschapper, maar ook als mediator. Het welzijn van de kinderen is vanuit beide posities altijd leidend daarbij.

In de jeugdzorg heb ik bij veel verschillende teams mogen werken, van jongerencoaching tot team huiselijk geweld en van schoolmaatschappelijk werk tot pleegzorg. Als gedragswetenschapper ondersteun, coach en adviseer ik de hulpverleners die met de gezinnen werken. Daarnaast ben ik zelf met ouders (en kinderen) aan de slag gegaan als mediator.

Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar de LVB-sector waar ik me, behalve met forensische zorg, opnieuw bezig hou met opvoedondersteuning. De verstandelijke beperking van ouders en/of kinderen, maken het werk nog interessanter.

Op dit moment ben ik in opleiding tot orthopedagoog-generalist. Tijdens deze opleiding ben ik volop aan de slag gegaan met o.a. oplossingsgericht werken, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en EMDR. Nog voor mijn opleiding ben ik door Margreet Timmer getraind in Signs of Safety.

Expertise:

  • Oplossingsgericht werken
  • Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
  • Complexe scheidingen
  • Mediation