fbpx

Complexe scheidingen

Cursussen over complexe scheidingen:

Jeugd- en gezinsprofessionals hebben steeds vaker te maken met problematiek van kinderen of (hulp)vragen van ouders die gekoppeld worden aan complexe scheidingen. We komen in ons werk ouders tegen die niets liever willen dan het beste voor hun kinderen en toch zijn de gevolgen van de conflicten na de scheiding enorm heftig en lukt het hen niet om eruit te komen.

Ouders zijn in een patroon terecht gekomen dat ervoor zorgt dat er steeds opnieuw zout in de wonden wordt gestrooid waardoor het helen moeilijker en moeilijker wordt. Maar er zijn ook ouders die gaan scheiden na jaren van strijd en fysiek of verbaal geweld tijdens hun relatie.

Hoe ontrafel je deze problematiek om te komen tot de kern, de echte begeleidingsvraag? Hoe kun je samen met het gezin duidelijk krijgen welke hulp nodig is? Maar ook hoe blijf je meerstemmig?

Dit zijn zomaar een paar vragen of dilemma’s waar veel professionals mee zitten. Professionals hebben de ingewikkelde taak om ouders  te helpen patronen te doorbreken. Als professional geen onderdeel van de strijd worden is bijna topsport.

We vinden het belangrijk om een trainingsaanbod aan te bieden dat recht doet aan alle vragen die spelen bij de Jeugd- en Gezinsprofessionals. Hiervoor hebben we een aanbod ontwikkeld waarin alle belangrijke elementen aanbod komen bij het begeleiden van ouders en kinderen die te maken hebben met een (complexe) scheiding.

Als team of organisatie kun je, aan de hand van de leerwensen en de huidige kennis een leertraject samenstellen uit bovenstaande trainingen.

Alle trainingen zijn geaccrediteerd door het SKJ zodat jij punten ontvangt t.b.v. je herregistratie. 

Onze trainers hebben de modules samen ontwikkeld zodat ze goed op elkaar aansluiten en er geen sprake van onnodige herhaling.

Meer weten?

Wil je direct al meer weten over complexe scheidingen? Luister dan eens naar een van onderstaande podcasts!