fbpx

Complexe scheidingen

Sinds een aantal jaren is er een grote toename van casussen waarbij de complexe scheidingen van de ouders zorgen voor problemen bij kinderen.

We zien ouders die niets liever willen dan het beste voor hun kinderen die veelal uit liefde zijn geboren en een goede basis hebben gehad. Een basis die door de gevolgen van de conflicten na de scheiding op z’n grondvesten trilt. Ouders zijn in een patroon terecht gekomen dat ervoor zorgt dat er steeds opnieuw zout in de wonden wordt gestrooid waardoor het helen moeilijker en moelijker wordt. Er zijn ook ouders die gaan scheiden na jaren van strijd en fysiek of verbaal geweld tijdens het huwelijk. Professionals hebben de ingewikkelde taak om ouders te laten ervaren wat de schadelijke gevolgen zijn van de manier waarop ze met hun conflicten omgaan voor hun kinderen en om hen te helpen deze patronen te doorbreken. Als professional geen onderdeel van de strijd worden is bijna topsport.

Opleidingen

Middels onze opleidingen; cursussen, trainingen en workshops geven we professionals handvaten en tools om te werken met ouders en kinderen die verwikkeld zijn in een complexe scheiding (ook wel vechtscheidingen genoemd). Deelnemers worden uitgedaagd om te reflecteren op hun eigen houding om zo te onderzoeken of deze escalerend of de-escalerend werkt. Gespreksvoering en houding vanuit progressiegericht werken worden geoefend evenals beelden werken met verschillende tools en metaforen. We delen graag onze theoretische en praktijkervaringen tijdens de bijeenkomsten.

We hebben verschillende cursussen en workshops ontwikkeld. Hieronder ziet u een kort overzicht. Het is echter altijd mogelijk om een aanbod op maat te ontwikkelen. Bijvoorbeeld ten behoeve van een themadag of -avond, een congres of voor een incompany training.

Cursussen: