Ingrid en Daisy – acute of structurele onveiligheid?

Ingrid en Daisy

Ingrid en Daisy deel 2

Samen met Ibram de casusregisseur van het wijkteam heeft Tom van Veilig Thuis gesprekken gehad met moeder Ingrid en Henk de vader van Daisy. De vertrouwensarts heeft Daisy gezien en de schaafwonden bekeken.

Henk vertelt dat hij 10 maanden geleden weg is gegaan. Hij heeft het echt wel geprobeerd maar het ging echt niet meer tussen hem en Ingrid, sinds 2 jaar is er niks meer over van de vrolijke energieke vrouw waarmee hij getrouwd is. Hij maakt zich wel zorgen over Daisy. Als hij haar ophaalt ziet ze er vaak vies uit en ze kijkt hem eerst ook bijna niet aan. Pas als ze een paar straten van het huis zijn begint ze tegen hem te kletsen.

Hij geniet als ze bij hem is maar hij wordt ook altijd erg verdrietig als ze weer weg moet. Het liefst zou hij haar vaker bij zich hebben maar Ingrid wordt steeds zo kwaad als hij daar om vraagt. Laatst sprak hij een vriendin van Ingrid die hij in de supermarkt tegenkwam. Zij haar Ingrid al een half jaar niet meer gesproken. Ze reageert niet op appjes en doet de deur niet open als ze aanbelt.

Ingrid en Daisy

Ingrid vertelt dat ze ontzettend moe is. Daisy is een enorm veeleisend kind. Ze kan zich helemaal niet zelf vermaken, is super onhandig en ze denkt dat Daisy misschien wel een beetje sloom is, dat ze achterloopt in haar ontwikkeling. Juf heeft ook verteld dat het op school niet goed gaat met Daisy. Ze zit veel te dromen en kan niet goed meekomen op school. Ze speelt ook bijna niet met andere kinderen. Soms stuurt Ingrid haar wel naar buiten om met de andere kinderen te spelen maar dat is ook wel lastig. Daisy wil dan met een van de andere kinderen in huis spelen maar dat is te druk. Die kinderen maken te veel rommel.

Oma Bakker, de moeder van Henk kwam eerder wel vaak oppassen. Ingrid durft haar nu niet goed meer te vragen. Ze heeft een poosje geprobeerd om met Daisy naar zwemles te gaan maar dat lukt nu even niet meer, het zwembad is te ver weg met de fiets. Daisy kan zelf niet goed fietsen en achterop is het te zwaar. Ingrid is blij dat ze van de huisarts nu pillen krijgt dan voelt ze zich niet meer zo verdrietig, ze wordt er wel een beetje slaperig van.

De drie huizen

Tom heeft ook met Daisy gepraat. Hij vraagt haar om drie huizen te tekenen en laat haar vertellen over thuis. Daisy vertelde dat ze een beetje dom is, mama zegt dat steeds. Als Tom daarop door vraagt vertelt ze dat ze geld was vergeten in de winkel toen ze van mama brood moest kopen, maar ook dat ze niet goed stil kan spelen, dat ze te veel lawaai maakt, en vaak over haar eigen voeten struikelt net als die keer van de trap en dat ze net als papa heel gemeen en een rotzak is. Mama zegt dat papa stout is en dat Daisy beter niet bij papa kan slapen.

Ingrid en Daisy

Tom neemt de nieuwe informatie mee en gaat met zijn collega’s overleggen wat er nu moet gebeuren.

Heb jij al genoeg informatie om te bepalen wat er nu moet gebeuren? Is er sprake van acute of structurele veiligheid? Moet er verder onderzoek gedaan worden door Veilig Thuis of kan Ibram het nu over nemen?

In onze training Samenwerken aan Veiligheid komen situaties zoals die van Ingrid en Daisy uitvoerig aanbod. Meer weten over onze training? Kijk dan eens op de opleidingspagina; Samenwerken aan Veiligheid

Deel deze pagina
Meer blogberichten
Blog
25 maart 2024
Het woord en beeldverhaal, Words and Pictures, is oorspronkelijk bedoeld om zorgen en moeilijke situaties aan kinderen uit te leggen...
Blog
24 maart 2024
Netwerkberaad gedwongen kader: een waardevol instrument voor beweging in vastgelopen situaties Het klinkt vaak makkelijker dan het is: ‘samenwerken met...
Blog
10 maart 2024
Er is onveiligheid, huiselijk geweld en/of kindermishandeling en wat is dan de rol van de aandachtsfunctionaris? Tijd voor actie. Tijd...

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.