fbpx

#034 Margreet Visser – Kwetsbaarheidscyclus bij huiselijk geweld

Hoe herken je de patronen die spelen bij huiselijk geweld en hoe maak je deze bespreekbaar?

Margreet Visser benoemt twee belangrijke dingen die nodig zijn voor het herkennen en bespreekbaar maken van deze patronen. Als eerste noemt zij dat het belangrijk is dat je leert om naar jezelf te kijken. Wat breng ik in tijdens het gesprek? Wat is mijn reactie en waar komt deze vandaan? Het andere punt gaat over kennis vergaren. Zorg dat je als professional je kennis vergroot over huiselijk geweld en kindermishandeling. Leer ook hoe je het ook bespreekbaar kunt maken met ouders. Weet ook waar je naartoe kunt verwijzen als er meer nodig is dan jij kunt bieden.

Margreet vertelt ook dat zij een sterk moreel ethisch kompas heeft ontwikkeld dat ze ook bespreekt met ouders. Ze geeft duidelijkheid over wat niet oké is en laat vervolgens weten dat ze daarbij gaat helpen.

In het werk is het enorm belangrijkste dat je, je natuurlijke nieuwsgierigheid, openheid en creativiteit gebruikt!

Veel luisterplezier!

Veiligheidsplanning & Risicotaxatie

De training Veiligheidsplanning & Risicotaxatie sluit goed aan bij het onderwerp van deze podcast. Je brengt samen met ouders de risicofactoren voor kindermishandeling in kaart. Als je het veiligheidsplan gemaakt hebt en de directe veiligheid hersteld is, is het tijd om met de onderliggende problemen aan de slag te gaan! Meer weten? Klik hieronder om naar de training te gaan.