Studiedag – Complexe (echt)scheiding

Van frames en fabels, naar analyse en aanpak
Complexe (echt)scheidingen

Jolande en Mintje zorgen tijdens deze studiedag voor een interprofessionele uitwisseling tussen de verschillende beroepsgroepen rond (complexe) scheidingsproblematiek zodat we ons allemaal bewust worden van ons handelen. Dat we eigen denkfouten en beeldvorming rond ouders en kinderen in een complexe scheidingssituatie herkennen en verouderde frames, dooddoeners en valkuilen achter ons laten.

Tijdens deze studiedag Complexe (echt)scheiding leer je:

Deel deze pagina

Praktische informatie

€245 (early bird) p.p
Provincie Utrecht
Wordt aangevraagd bij SKJ en MfN. Bij voldoende belangstelling wordt aanvullende accreditatie overwogen.
Jeugdprofessionals werkzaam als jeugdbeschermer, raadsonderzoeker, casemanager, e.a., Familierechtadvocaten, mediators, rechters, (systeem)therapeuten en voor iedereen betrokken bij dit onderwerp

Beschikbaarheid

Startdatum Start - eindtijd Locatie Plekken
9 oktober 2024 van 09:30 tot 16:30 Utrecht 70

Overige informatie

Programma Event Complexe (echt)scheidingen)

Blok 1 : Lineair en circulair kijken naar conflictdynamiek.

Blok 2; Het verschil tussen waarheidsvinding en willen weten hoe het zit.

Blok 3: Bouwen aan vertrouwen, hoe je een positieve werkrelatie met je cliënten opbouwt.

 

Uitgebreidere beschrijving volgt z.s.m.

Complexe (echt)scheiding, Van frames en fabels, naar analyse en aanpak

Als het gaat over geweld na scheiding hebben we allemaal een verantwoordelijkheid om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Dat begint al met een bewustzijn over de frames die er leven wanneer we samen werken met gescheiden ouders. Frames zoals; ‘dader en slachtoffer denken’, ‘we houden het zakelijk en gaan niet in op emoties’ of ‘we moeten snel tot afspraken komen’.

Er zijn ook een aantal belangrijke valkuilen te onderscheiden die gaan over ‘Wij doen niet aan waarheidsvinding’, ‘Waar er 2 vechten hebben er 2 schuld’, of ‘Vanaf nu kijken we alleen nog maar naar de toekomst’.

Om ouders na scheiding goed te kunnen begeleiden delen Jolande en Mintje hun visie op deze frames en valkuilen en delen ze hun kennis en ervaring in dat wat nodig is in de begeleiding van deze ouders en in de intercollegiale samenwerking.

Bij Huiselijk geweld is het belangrijk dat je patronen leert herkennen want zonder helder beeld ontstaat er inefficiënte hulp. Maar wat heb je dan allemaal nodig, wat moet je allemaal weten voor een goede inhoudelijke analyse? En hoe kom je aan betrouwbare informatie? Hoe bouw je een positieve werkrelatie op met cliënten?

Allemaal belangrijke thema’s die aanbod komen tijdens deze studiedag.

Het doel van deze studiedag gegevens door Mintje Groot Nibbelink (ervaren conflictspecialist, mediator en trainer) en Jolande ter Avest (mediator en advocaat, expert op het vlak van complexe scheidingen) is het actualiseren, kritisch bevragen en uitbreiden van kennis en vaardigheden voor (jeugd)professionals rond complexe scheiding. Hierdoor weten professionals betere inschattingen in casuïstiek te maken, zichzelf beter als instrument in te zetten en vroegtijdiger te beoordelen welke interventies (juridische en/of hulpverlenend) passend zijn.

Tekst volgt z.s.m.

 

Over Mintje Groot Nibbelink: mediator, trainer, teamcoach en adviseur.

Al sinds eind jaren 90 bezig met conflicten in gezinnen en teams of bedrijven. Als ervaren conflictspecialist en als mens weet ik hoeveel impact spanning, moeizame communicatie of conflict op je leven heeft. Als je in een overleefstand staat, kom je niet tot bloei.

Ik ben bevlogen, laagdrempelig en helder. Houd je met lichte humor een spiegel voor. Durf te confronteren en mijn vinger op zere plekken te leggen. Zodat conflicten de start zijn voor persoonlijke groei. Want eerlijk gezegd, als er conflict is, wordt het pas echt interessant in relaties.

Een greep uit mijn afgeronde opleidingen: HBO- SPH, HBO-MWD, organisatie-antropologie (VU), MfN basismediator, MfN gespecialiseerd familiemediator, systemisch werk, groepsmediation, teamontwikkeling, Appreciative Inquiry, Verbindende Communicatie, NLP-practitioner.er Mintje Groot Nibbelink.

Over Jolande ter Avest: Advocaat en mediator

Analytisch, creatief, strategisch. Zeer ervaren procesadvocaat. Ik heb tevens als rechterlijk ambtenaar in opleiding gewerkt bij de rechtbank. Veelgevraagd expert op het gebied van complexe echtscheidingen. Cliënten ervaren me als ontzorgend, beschermend en bevlogen. Graag geef ik cursussen en lezingen over complexe echtscheiding, huiselijk geweld en jeugdbescherming. Mijn blogs op LinkedIn worden veel gelezen. Lid van de vFAS.

Mijn expertise; in geschreven in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd als advocaat op het hoofdrechtsgebied Personen- en Familierecht en de subrechtsgebieden Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, Internationaal privaatrecht, Jeugdbeschermingsrecht, Mediation, Ouderschap en erkenning.

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.
Mail: margreet@timmconsultancy.nl

Overige trainingen binnen het thema Complexe scheidingen

Complexe scheidingen
9.00 - 16.30
Complexe scheidingen
Tweedaagse training
Complexe scheidingen
Een dagdeel
Complexe scheidingen
Tweedaagse training
Complexe scheidingen
Bijscholing van 3 uur
Complexe scheidingen
Training op locatie (3 uur) en drie keer coaching online (2uur)
Complexe scheidingen
Eendaagse training

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.