Thema

Moreel beraad

Het bespreken van ethische dilemma’s tijdens een moreel beraad
Moreel beraad

Loop jij in je werk ook tegen ethische dilemma’s aan? Vind je het lastig om op een gestructureerde manier beslissingen te nemen? Of wil je nog een keer extra een moreel beraad bijwonen zodat je zelf beter voorbereid bent als je zelf een beraad gaat organiseren?

Summer of Klariena zal je tijdens deze bijeenkomst begeleiden bij het bespreken van ethische en morele dilemma’s die jij in je dagelijkse praktijk als jeugdprofessional tegen kunt komen.

Nadat je hebt deelgenomen aan het moreel beraad;

Deel deze pagina

Praktische informatie

Prijs op aanvraag
Online
Jeugd- en gezinsprofessionals

Beschikbaarheid

Er zijn op het moment geen trainingen beschikbaar. Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen omtrent deze training

Hou mij op de hoogte

Voornaam *
Achternaam *
Email *
Telefoonnummer *

Overige informatie

  • Het moreel beraad; een gestructureerde manier om ethische dilemma’s bespreken. Opfrissen van de stappen.
  • Normen en waarden die mee spelen in beslissingen
  • De belanghebbenden bij ethische dilemma’s
  • Methodisch onderbouwen van je keuzes
  • Doorlopen van de stappen van het moreel beraad a.d.h.v. actuele ethische dilemma’s

Loop jij in je werk ook tegen ethische dilemma’s aan? Vind je het lastig om op een gestructureerde manier beslissingen te nemen? Of wil je nog een keer extra een moreel beraad bijwonen zodat je zelf beter voorbereid bent als je zelf een beraad gaat organiseren? Dan ben je tijdens de training moreelberaad aan het goede eind.

De bijeenkomst

Summer of Klariena zal je tijdens deze bijeenkomst van 2,5 uur begeleiden bij het bespreken van ethische en morele dilemma’s die jij in je dagelijkse praktijk als jeugdprofessional tegen kunt komen. Samen doorlopen we de stappen van een moreelberaad en oefenen we met het formuleren van ethische vraagstukken.

Het moreel beraad

Het moreel beraad is een gestructureerd instrument om ethische dilemma’s’ te bespreken en ethische beslissingen te kunnen verantwoorden. In de dagelijkse praktijk worden we als jeugdzorgprofessionals regelmatig geconfronteerd met ethische dilemma’s’. Soms zijn we onszelf niet eens bewust hoe ons handelen invloed heeft op ethiek van alle dag. En als we ons hier wel van bewust zijn, hoe leggen we dan op methodische wijze ons handelen vast? Hoe onderbouwen we de beslissingen die we nemen?

Beroepscode

Tijdens het moreel beraad maken we ook gebruik van de beroepscode van de jeugd- en gezinsprofessionals. Je eigen beroepscode geeft handvaten om je handelen te onderbouwen. Het helpt om de verschillende belangen naast elkaar te zetten en je keuze te onderbouwen.

Het is fijn als je wel al de training Beroepscode en tuchtrecht hebt gevolgd voordat je deelneemt aan deze bijeenkomst.

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.
Mail: margreet@timmconsultancy.nl

Overige trainingen binnen het thema Events

Events
Bijeenkomst van 3 uur
Events
9 - 12 maanden

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.