Als je in de casuïstiek bespreking wilt bereiken dat iedereen geactiveerd wordt en komt tot waardevolle reflecties, is het belangrijk dat je begeleid vanuit een oplossingsgerichte basishouding. Een coachende houding waarbij jij heel veel vragen stelt. De ander ‘aan’ zet en bewust maakt van eerdere successen en oplossingsrichtingen.
Tijdens deze training krijg je een beetje theoretische onderbouwing zodat je de achterliggende redenen begrijpt. De focus ligt echter op doen, met elkaar oefenen, uitproberen en ervaren. Je ervaart verschillende werkvormen die jij in individuele en groepsbegeleiding toe kunt passen.
Als je meer wilt weten over het thema dan kan je dat hier vinden. En als je meer wilt weten over de trainer, Summer Koster, dan kan je dat hier vinden.
Na deze dag:
Er zijn op het moment geen trainingen beschikbaar. Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen omtrent deze training
Programma tijdens de training Coachen en begeleiden vanuit een oplossingsgerichte mindset
Ken je ook de casuïstiek besprekingen waarbij de gesprekken van de hak op de tak gaan. Er op basis van herkenning verhalen gedeeld worden. En de inbrenger weggaat met heel veel tips en adviezen van anderen? Vaak weet de inbrenger dan niet goed welke oplossing het meest passend is.
Als je dit anders wilt, dan is het tijd voor een oplossingsgerichte, of ook wel progressie gerichte basishouding.
We geven je graag heel veel handvaten om je begeleiding anders in te steken. Manieren om de ander aan te zetten en te activeren om zelf oplossingen te bedenken.
Je leert op deze dag hoe je op een oplossingsgerichte wijze casuïstiek, intervisie en coaching bijeenkomsten kunt structureren. Zodat de collega’s de bespreking met nieuwe energie verlaten.
Je krijgt zicht op passende en creatieve werkvormen die aanzetten tot leren en zorgen voor verdieping in de gesprekken.
In de ochtend wordt er gewerkt met oplossingsgerichte en progressiegerichte coachingstechnieken om intervisie, coaching on the job en teamvraagstukken vorm te geven. Met oog voor groepsdynamische processen (het herkennen en kennen van de onderstroom)
In de middag gaan we de gesprekken oefenen met trainingsacteur. Gezamenlijk oefenen met nieuwe vaardigheden en daar gebruiken we jouw praktijksituaties en veelvoorkomende vraagstukken voor. Het kan bijvoorbeeld gaan over omgaan met weerstand, het alleen over de inhoud willen hebben en niet over eigen gedrag, tegenoverdracht, feedback geven en ontvangen etc.
En voor het oefenen geldt;
Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt?!
Deze dag is zeer geschikt voor werkbegeleiders, senior professionals, aandachtsfunctionarissen en anderen die een begeleidende taak hebben.
Bij een incompany training is deze dag aan te vullen met coachingbijeenkomsten.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event.
Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.
We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.