Coachen en begeleiden vanuit een oplossingsgerichte mindset

Progressiegericht werken
Coachen en begeleiden vanuit een oplossingsgerichte mindset

Als je in de casuïstiek bespreking wilt bereiken dat iedereen geactiveerd wordt en komt tot waardevolle reflecties, is het belangrijk dat je begeleid vanuit een oplossingsgerichte basishouding. Een coachende houding waarbij jij heel veel vragen stelt. De ander ‘aan’ zet en bewust maakt van eerdere successen en oplossingsrichtingen.

Oplossingsgerichte mindset

Tijdens deze training krijg je een beetje theoretische onderbouwing zodat je de achterliggende redenen begrijpt. De focus ligt echter op doen, met elkaar oefenen, uitproberen en ervaren. Je ervaart verschillende werkvormen die jij in individuele en groepsbegeleiding toe kunt passen.

Als je meer wilt weten over het thema dan kan je dat hier vinden. En als je meer wilt weten over de trainer, Summer Koster, dan kan je dat hier vinden.

Na deze dag:

Deel deze pagina

Praktische informatie

Prijs op aanvraag
zeer geschikt voor werkbegeleiders, senior professionals, aandachtsfunctionarissen en anderen die een begeleidende taak hebben

Beschikbaarheid

Er zijn op het moment geen trainingen beschikbaar. Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen omtrent deze training

Hou mij op de hoogte

Voornaam *
Achternaam *
Email *
Telefoonnummer *

Overige informatie

Programma tijdens de training Coachen en begeleiden vanuit een oplossingsgerichte mindset

  • Check in
  • Een lerende omgeving creëren
  • Herkennen van de onderstroom
  • Leerdoelen formuleren en ophalen met progressiegerichte technieken
  • 4 SFC; de vier oplossingsgerichte competenties
  • Oplossingsgerichte werkvormen die geschikt zijn voor reflectie, intervisie en samenleren
  • Oefenen met de geleerde werkvormen met trainersacteur; rollenspellen, feedback geven en oplossingsgerichte competenties.

Ken je ook de casuïstiek besprekingen waarbij de gesprekken van de hak op de tak gaan. Er op basis van herkenning verhalen gedeeld worden. En de inbrenger weggaat met heel veel tips en adviezen van anderen? Vaak weet de inbrenger dan niet goed welke oplossing het meest passend is.

Als je dit anders wilt, dan is het tijd voor een oplossingsgerichte, of ook wel progressie gerichte basishouding.

We geven je graag heel veel handvaten om je begeleiding anders in te steken. Manieren om de ander aan te zetten en te activeren om zelf oplossingen te bedenken.

Je leert op deze dag hoe je op een oplossingsgerichte wijze casuïstiek, intervisie en coaching bijeenkomsten kunt structureren. Zodat de collega’s de bespreking met nieuwe energie verlaten.

Je krijgt zicht op passende en creatieve werkvormen die aanzetten tot leren en zorgen voor verdieping in de gesprekken.

In de ochtend wordt er gewerkt met oplossingsgerichte en progressiegerichte coachingstechnieken om intervisie, coaching on the job en teamvraagstukken vorm te geven. Met oog voor groepsdynamische processen (het herkennen en kennen van de onderstroom)

In de middag gaan we de gesprekken oefenen met trainingsacteur. Gezamenlijk oefenen met nieuwe vaardigheden en daar gebruiken we jouw praktijksituaties en veelvoorkomende vraagstukken voor. Het kan bijvoorbeeld gaan over omgaan met weerstand, het alleen over de inhoud willen hebben en niet over eigen gedrag, tegenoverdracht, feedback geven en ontvangen etc.

En voor het oefenen geldt;

Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt?!

Deze dag is zeer geschikt voor werkbegeleiders, senior professionals, aandachtsfunctionarissen en anderen die een begeleidende taak hebben.

Bij een incompany training is deze dag aan te vullen met coachingbijeenkomsten.

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.
Mail: margreet@timmconsultancy.nl

Overige trainingen binnen het thema Gespreksvoering

Gespreksvoering
2 dagen, bij voorkeur met terugkom bijeenkomsten
Gespreksvoering
Driedaagse training
Gespreksvoering
Tweedaagse training
Gespreksvoering
Tweedaagse training
Gespreksvoering
Eendaagse training
Gespreksvoering
Eendaagse training

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.