De goede positionering vormt een belangrijke attitude en vaardigheid in complexe scheidingszaken. En juist hiermee worstelen veel jeugd- en gezinsprofessionals. De dynamiek van de scheidingsstrijd, onduidelijkheid over het mandaat vanuit de organisatie, onzekerheid over taak en verantwoordelijkheden en een drive om het kind uit de moeilijke situatie van strijdende ouders te willen redden, zorgen vaak voor gevoelens van onmacht, frustratie en te grote verantwoordelijkheid.
Deze tweedaagse training geeft jou theorie over de verschillende dynamieken die spelen en helpt je houvast te vinden voor je handelen bij ouders en kinderen die in een complexe scheidingssituatie terecht zijn gekomen.
Kinderen waarvan de ouders scheiden op een manier die gepaard gaat met veel ruzie en blijvende conflicten, hebben hier veel last van. Ouders lijken de belangen van hun kind uit het oog te verliezen bij wat wel een ‘vechtscheiding’ wordt genoemd. Jeugdprofessionals komen met deze ouders in aanraking omdat het met het kind niet goed gaat of omdat de ouders hulp zoeken bij het opstellen van een ouderschapsplan. Maar de begeleiding en hulpverlening aan deze ouders valt nog niet mee. Oplopende emoties maken het gesprek moeilijk, als hulpverlener wordt je partij gemaakt en ervaar je vaak machteloosheid omdat je het kind onvoldoende kunt helpen.
Een goede positionering vormt een belangrijke attitude en vaardigheid in complexe scheidingszaken. En juist hiermee worstelen we vaak. De dynamiek van de scheidingsstrijd, onduidelijkheid over het mandaat vanuit de organisatie, onzekerheid over taak en verantwoordelijkheden en een drive om het kind uit de moeilijke situatie van strijdende ouders te willen redden, zorgen vaak voor gevoelens van onmacht, frustratie en te grote verantwoordelijkheid.
Deze tweedaagse training biedt je theorie over de verschillende dynamieken die spelen en helpt je houvast te vinden voor je handelen bij ouders en kinderen die in een complexe scheidingssituatie terecht zijn gekomen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.