Mensen met psychiatrische ziektebeelden

Welke eisen stellen psychiatrische ziektebeelden aan de communicatie?
Mensen met psychiatrische ziektebeelden

Wil je graag meer weten over psychiatrische ziektebeelden? En welke eisen deze ziektebeelden stellen aan de communicatie? Als je benieuwd bent hoe je in gesprek kunt gaan vanuit de principes van samenwerken dan hebben we vanaf nu een hele boeiende cursus in ons aanbod opgenomen!

Na de training Mensen met psychiatrische ziektebeelden gegeven door Nick Bisschops, Evie Daniels en Howard van Dodemont leer je: 

Deel deze pagina

Praktische informatie

€345 p.p
Utrecht
kan aangevraagd worden
Jeugd- en gezinsprofessionals, bijvoorbeeld, jeugdbeschermers, onderzoekers Veilig Thuis en Raad voor de kinderbescherming

Beschikbaarheid

Er zijn op het moment geen trainingen beschikbaar. Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen omtrent deze training

Hou mij op de hoogte

Voornaam *
Achternaam *
Email *
Telefoonnummer *

Overige informatie

  • Zicht hebben op de opzet en de betekenis van een diagnose. 
  • Zicht hebben op hoe een DSM V gebruikt wordt. 
  • Inhoudelijk kennis hebben van de meest voorkomende ziektebeelden die je in het dagelijks werk. 
  • Vertaling van de ziektebeelden naar benaderingswijze en implicaties voor de communicatie met mensen die deze ziektebeelden vertonen. Hierbij vooral gebruik makend van de oplossingsgerichte benaderingswijze. 
  • Aanleren van praktische vaardigheden. 

In deze cursus wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende/ gestelde psychiatrische ziektebeelden. Wat betekenen ze? Hoe komt de diagnose tot stand? Tevens is er aandacht voor hoe de verschillende ziektebeelden te verstaan, omdat dat kan helpen om in de communicatie de meest “helpende positie” in te nemen. 

De cursus bestaat uit een theoretisch stuk, maar is vooral gericht op de praktische toepassing binnen de dagelijkse realiteit van jouw werk. Hierin wordt de dialoog gezocht en is er ruimte voor veel oefenen o.a. tijdens de middag met de trainingsacteur. 

In je kom je met regelmaat in aanraking met ouders die een psychiatrische stoornis hebben. Zo’n stoornis kan veel effect hebben op hoe deze mensen om gaan met hun omgeving en ook hun kinderen.
Het is daarom van belang om enig zicht te hebben op die ziektebeelden. Bijvoorbeeld hoe de diagnose van zo’n ziektebeeld tot stand komt. Maar ook hoe zo’n ziektebeeld te begrijpen valt. 

Om veiligheid voor kinderen te creëren is het ook van belang om ondanks de psychiatrische ziekte van de ouder de samenwerking te zoeken. Dat stelt vaak eisen aan de communicatie tussen jou en de ouder. Waar moet je rekening mee houden? En hoe lukt het om de communicatie open te houden? Dat leer je allemaal tijdens deze speelse dag!

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.
Mail: margreet@timmconsultancy.nl

Overige trainingen binnen het thema Gespreksvoering

Gespreksvoering
2 dagen, bij voorkeur met terugkom bijeenkomsten
Gespreksvoering
Driedaagse training
Gespreksvoering
Tweedaagse training
Gespreksvoering
Tweedaagse training
Gespreksvoering
Eendaagse training
Gespreksvoering
Eendaagse training

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.