Als je het veiligheidsplan voor risicotaxatie kindermishandeling gemaakt hebt en de directe veiligheid hersteld is, is het tijd om met de onderliggende problemen aan de slag te gaan! Je gebruikt dan een instrument om de Risicofactoren in kaart te brengen.
Maar hoe krijg je zicht op die onderliggend problemen? Hoe krijg je een totaalbeeld van de situatie en kun je vaststellen wat als eerste gedaan moet worden en wat op een later moment kan gebeuren? En welke vervolg stappen en hulpverlening is hierbij nodig?
Samen met de ouders breng je in kaart welke omstandigheden of andere factoren steeds weer voor stress en spanning zorgt. Wat zorgt voor escalatie en onveiligheid?
Er zijn op het moment geen trainingen beschikbaar. Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen omtrent deze training
Ochtend:
Middag:
Je krijgt je na afloop een eigen set COMPLI-kaarten mee!
Om geweld en verwaarlozing langdurig te stoppen is een goede samenwerkingsrelatie met de betrokkenen belangrijk. Maar ook een gefaseerde aanpak. Eerst herstel van de directe veiligheid, dan onderzoek naar de veroorzakende omstandigheden voor risico-gestuurde zorg en daarna focus op herstel en ontwikkeling.
Als je het veiligheidsplan gemaakt hebt en de directe veiligheid hersteld is, is het tijd om met de onderliggende problemen aan de slag te gaan! Daarvoor breng je samen met de gezinsleden in kaart welke omstandigheden of andere factoren steeds weer voor stress en spanning zorgen.
Er zijn verschillende instrumenten om de onderliggende problematiek duidelijk te krijgen. Wanneer je de risicofactoren voor kindermishandeling in kaart wilt brengen kun je bijvoorbeeld de CARE-NL, de ARIJ of de COMPLI-kaarten gebruiken. Wanneer je hebt vastgesteld welke risicofactoren zorgen voor problemen kun je gerichte hulp inzetten om hiermee aan de slag te gaan.
Je gaat kijken naar wat er op langere termijn nodig is om de veiligheid vast te houden en met behulp van risicotaxatie kun je goed aansluiten bij wat het gezin nodig heeft.
Tijdens deze cursusdag staat de risicotaxatie kindermishandeling centraal.
De COMPLI-kaarten zijn ontwikkeld door Arianne Geuze en Margreet Timmer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event.
Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.
We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.