Welke stappen zijn er nodig zodat we echt samenwerken aan Veiligheid? Werk jij ook bij een organisatie waar je samen met de cliënt een veiligheidsplan maakt wanneer er sprake is van geweld of verwaarlozing?
Dan is het enorm belangrijk dat je goed zicht hebt op de situatie bij de betrokkenen. Dat kan alleen maar als je de tijd neemt om hierover in gesprek te gaan.
Training Samenwerken aan veiligheid
Dag 1: Introductie en uitgangspunten Samenwerken aan veiligheid
Dag 2: Gesprekken met kinderen
Dag 3: Samenwerken met het brede netwerk
Dag 4: Veiligheidsplannen concretiseren
Samenwerken aan veiligheid
Zodra er zorgen zijn over de veiligheid van kinderen is het belangrijk om samen te werken aan veiligheid. Ons raamwerk biedt een structuur, een kader om de kennis van het gezin en van de professionals met elkaar te verbinden.
Onze werkwijze is onder andere gebaseerd op Signs of Safety en Partnering for Safety en sluit erg goed aan bij de visie op gefaseerde ketenzorg. Samenwerken aan Veiligheid is gericht op het maken van veiligheidsplannen voor zowel acute als structurele onveiligheid. Zo wordt er bijvoorbeeld in situaties van huiselijk geweld eerst een plan gemaakt dat gericht is op de directe veiligheid. Daarna volgt een plan gericht op de structurele veiligheid.
Tijdens de training krijg jij alle tools in handen om goede veiligheidsplannen te maken!
Door samen te werken aan Veiligheid willen we komen tot een constructieve samenwerkingsrelatie met de betrokkenen. Hierin staat de veiligheid centraal. Het is belangrijk om te werken vanuit een oplossingsgerichte benadering. Samenwerken aan Veiligheid is een benadering die vooral “practicebased” ontwikkeld is en nog steeds verder ontwikkeld wordt.
Reader, lunch en je eigen exemplaar van Samen onderweg naar stabiele veiligheid.
Voor incompany trainingen geldt een aangepast tarief.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.