Samenwerken aan veiligheid

Herstel van de veiligheid door het maken van een veiligheidsplan
Samenwerken aan veiligheid

Welke stappen zijn er nodig zodat we echt samenwerken aan Veiligheid? Werk jij ook bij een organisatie waar je samen met de cliënt een veiligheidsplan maakt wanneer er sprake is van geweld of verwaarlozing?

Dan is het enorm belangrijk dat je goed zicht hebt op de situatie bij de betrokkenen. Dat kan alleen maar als je de tijd neemt om hierover in gesprek te gaan.

In deze 4-daagse training Samenwerken aan Veiligheid leer je o.a.:

Deel deze pagina

Praktische informatie

€1195 p.p
BCN CS Utrecht
SKJ 43,60 punten NVO NIP 28 punten; diagnostiek 7, behandeling 16, overige taken 5, extra literatuurstudie 9 punten en Registerplein 64,50 punten
Jeugdzorgprofessionals (HBO en WO), gedragsdeskundigen, behandelaren

Beschikbaarheid

Startdatum Start - eindtijd Locatie Plekken
11 oktober 2024 Toon alle lesdagen van 09:30 tot 16:30 Utrecht 3
14 maart 2025 Toon alle lesdagen van 09:30 tot 16:30 Amersfoort 12

Overige informatie

Training Samenwerken aan veiligheid

Dag 1: Introductie en uitgangspunten Samenwerken aan veiligheid

Dag 2: Gesprekken met kinderen

Dag 3: Samenwerken met het brede netwerk

  • Veiligheid
  • Systeemgericht werken
  • De conferentie

Dag 4: Veiligheidsplannen concretiseren

  • Veiligheidsplan; benodigde stappen en voorwaarden
  • Voorbeeld
  • Words and Pictures
  • Verder in de praktijk

Samenwerken aan veiligheid

Zodra er zorgen zijn over de veiligheid van kinderen is het belangrijk om samen te werken aan veiligheid. Ons raamwerk biedt een structuur, een kader om de kennis van het gezin en van de professionals met elkaar te verbinden.

Onze werkwijze is onder andere gebaseerd op Signs of Safety en Partnering for Safety en sluit erg goed aan bij de visie op gefaseerde ketenzorg. Samenwerken aan Veiligheid is gericht op het maken van veiligheidsplannen voor zowel acute als structurele onveiligheid. Zo wordt er bijvoorbeeld in situaties van huiselijk geweld eerst een plan gemaakt dat gericht is op de directe veiligheid. Daarna volgt een plan gericht op de structurele veiligheid.

Tijdens de training krijg jij alle tools in handen om goede veiligheidsplannen te maken!

Door samen te werken aan Veiligheid willen we komen tot een constructieve samenwerkingsrelatie met de betrokkenen. Hierin staat de veiligheid centraal. Het is belangrijk om te werken vanuit een oplossingsgerichte benadering. Samenwerken aan Veiligheid is een  benadering die vooral “practicebased” ontwikkeld is en nog steeds verder ontwikkeld wordt.

Reader, lunch en je eigen exemplaar van Samen onderweg naar stabiele veiligheid.

Voor incompany trainingen geldt een aangepast tarief.

Reacties van trainees

Ingrid Raymakers

Ik ben echt onder de indruk van de kennis van de trainster Margreet. Dit was de verdieping waar ik al zo lang naar op zoek was. Enorm bedankt en tot een volgende cursus!
Jeannette Veldman

Cécile Folio

Ondanks dat ik niet dagelijks te maken krijg met veiligheidsplannen maken en meer in het voorveld zit, is de informatie erg nuttig om te weten en kan ik her en der kennis en tools toepassen. Het wat een fijne training met veel kennis van de trainster. Ik ben weer kennis en inspiratie rijker. De training heeft mij vooral tools en kennis gegeven over het werken aan veiligheid, maar ook in het algemeen voor het in gesprek gaan bij moeilijke onderwerpen. Daarnaast was de denkwijze van Margreet inspirerend en dit neem ik ook zeker mee!

Marloes Koldemeule

Ik vond de training zeer waardevol. Kindermishandeling is een belangrijk terugkerend onderwerp in mijn werkzaamheden, en dus zeer relevant voor de praktijk. Je merkt aan de trainer dat ze weet waar ze het over heeft, ze kan goed uitleggen met mooie voorbeelden en aansluiten bij de verschillende typen mensen die de training volgen (van begeleiding tot gezinsprofessional tot gedragswetenschapper). Wat de training mij opgeleverd heeft is: Een manier van kijken naar de toekomst , een manier van vragen stellen zonder oordelend te zijn, altijd kijken naar mogelijkheden, altijd opnieuw overwegen wat is veiligheid en dat dit in relatie staat tot jouw eigen normen en waarden en hoe je zelf bent opgevoed.
Hazari Cetinkaya

Hazari Cetinkaya

Iedereen in de hulpverlening moet op de hoogte zijn over de veiligheid en veiligheidsplan. Als je een casus holistisch wil aanpakken, veiligheid is een must. Margreet is een professional
Nynke Boomsma

Nynke Boomsma

‘Margreet heeft heel veel ervaring en kennis waardoor de casuïstiek die werd ingebracht kon worden gekoppeld aan de theorie. Hele praktijkgerichte training met veel voorbeelden en toepassingen. Een hele fijne manier van werken. De training heeft mij opgeleverd dat ik door de opgedane kennis mij zekerder voel om met gezinnen te werken aan duurzame veiligheid.’

Anne Ririhena

De training zorgt voor verheldering en veel extra tools om effectiever te gaan werken in casuïstiek waar onveiligheid een grote rol speelt.
Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.
Mail: margreet@timmconsultancy.nl

Overige trainingen binnen het thema Veiligheidsplanning

Veiligheidsplanning
eendaags event
Veiligheidsplanning
Driedaagse training
Veiligheidsplanning
Eendaagse training
Veiligheidsplanning
Bijeenkomst van 3 uur
Veiligheidsplanning
Eendaagse training
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.