Vraagverheldering

Niet alles is wat het in eerste instantie lijkt
Vraagverheldering

Om goed aan te sluiten bij de hulpvraag van ouders en kinderen start je met een goede  vraagverheldering. Eerst moet je stilstaan bij de daadwerkelijk vraag. Wat zijn bijvoorbeeld de onderliggende zorgen waar de ander mee zit? Welke onderliggende behoeften zijn er? Waar lopen ze echt tegen aan en wat is de gewenste situatie?

Een goeie vraagverheldering wordt gemarkeerd als startpunt van het proces en verdient extra aandacht en zorgvuldigheid om de vraag achter de vraag te verhelderen.

Na deze eendaagse cursus;

Deel deze pagina

Praktische informatie

€295,- p.p
Online of op locatie
SKJ 10.50 punten
Jeugdprofessionals

Beschikbaarheid

Er zijn momenteel geen trainingsdata beschikbaar. Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen omtrent deze training.

Hou mij op de hoogte

Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoonnummer*

Overige informatie

  • Richtlijnen jeugdhulp: samen beslissen
  • Zeven stappen in besluitvorming
  • Vraagverheldering en motiverende gespreksvoering
  • Methodisch en transparant handelen
  • Basishouding van de professional om een constructieve samenwerkingsrelatie op te bouwen
  • Formuleren van een gezamenlijke hulpvraag

De cursus vraagverheldering gaat dieper in op het verkennen van de aard en ernst van de vraag van het kind en/of de ouders(s).

De eerste stap is het verduidelijken van de hulpvraag en het verzamelen van informatie. Daarna volgt de analyse en het vaststellen van het gewenste resultaat om uiteindelijke te komen tot een plan.

Tijdens deze cursus staat de richtlijn samen beslissen over passende zorg centraal. In deze dag is er aandacht voor constructieve samenwerkingsrelaties, de basishouding van de professional en het formuleren van een gezamenlijke hulpvraag.

Een goede vraagverheldering wordt gemarkeerd als een startpunt van het proces en verdient extra aandacht en zorgvuldigheid om de vraag achter de vraag te verhelderen.

In deze training krijg jij als jeugd- en gezinsprofessional informatie, theorie en methodieken aangereikt die je in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken in gesprekken met kinderen en hun ouders. Daarnaast word je vaardiger in het stellen van de juiste vragen vanuit een oplossingsgerichte basisattitude. Ook weet je hoe je methodisch en transparant handelt.

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.
Mail: margreet@timmconsultancy.nl

Overige trainingen binnen het thema Jeugd- en gezinsprofessional

Jeugd- en gezinsprofessional
3-daagse training
Jeugd- en gezinsprofessional
Eendaagse training
Jeugd- en gezinsprofessional
3 dagdelen
Jeugd- en gezinsprofessional
Tweedaagse training
Jeugd- en gezinsprofessional
Tweedaagse training