Over ons

Bij TIMM Consultancy vind je gedreven trainers die gek zijn op hun vak. We vinden het super om onze kennis over te dragen, maar ook heerlijk om samen met jou te kijken hoe je nog beter in je vak kunt worden. Dat doen we door onze trainingen interactief te maken met oefeningen die je uitdagen en prikkelen.

We zijn allemaal praktijkmensen en weten daardoor heel goed hoe complex en enerverend ons werk is, maar ook hoe mooi en dankbaar het kan zijn. Hierdoor hebben we niet alleen theoretisch een goed verhaal maar kunnen ons handelen ook onderbouwen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Over ons - TIMM Consultancy

Wat hebben we te bieden?

Wij hebben veel expertise in huis als het gaat om het werken aan veiligheid met gezinnen en hun brede netwerk. We hebben volop kennis en ervaring in conflicthantering binnen complexe scheidingen. Zijn deskundig in het voeren van gesprekken met kinderen die kindermishandeling of seksueel misbruik meegemaakt hebben. Maar ook weten we welke ethische dillema’s het werk met zich meebrengt en hoe je deze samen met collega’s kunt bespreken. We kennen de richtlijnen van de beroepscode en wetgeving die bij ons vak horen. En weten hoe belangrijk en waardevol het is om regelmatig in een team met directe collega’s of met jeugdprofessionals vanuit andere organisaties te reflecteren op ons werk. Hiervoor bieden we begeleide intervisie aan en organiseren we graag een moreel beraad.

Al deze theoretische en praktijkkennis zetten we tijdens onze trainingen of workshops in. 

Zodat we samen met jou als jeugdprofessional ons vak kunnen verrijken en verdiepen. En vooral ook plezier in ons werk kunnen houden. Hiermee willen we bereiken dat al onze cliënten zich gehoord en gezien voelen en de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Je kunt bij ons terecht voor een eendaagse training, meerdaagse opleidingen, een workshop of presentatie. We bieden het praktijkprogramma aan voor kleinere organisatie en zzp-ers. En daarnaast coaching on-the-job om na een training de geleerde vaardigheden nog beter te implementeren en vast te houden.

Graag denken we mee over ingewikkelde vraagstukken, complexe casuïstiek, innovatieve projecten en implementatie of scholingsplannen.

Bel of mail ons gerust wanneer je vragen hebt!

Een kijkje in het verleden

Margreet Timmer is in 2009 begonnen met het geven van workshops, presentaties en trainingen over Signs of Safety. In april 2009 werd TIMM Consultancy opgericht. Eerst gaf Margreet trainingen als zzp-er. Al snel werden er meerdere trainingen ontwikkeld en werd het aanbod uitgebreid. Zo werd er ook gestart met het geven van trainingen over de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, praten met kinderen en oplossingsgericht werken.

Waarom moeilijk doen als het samen kan?

We geloven heel erg in de formule 1+1>3 Samen sparren, samen trainingen en nieuwe tools ontwikkelen en soms ook samen training geven. Daardoor ontstonden er al snel mooie samenwerkingen met andere trainers. Inmiddels is er een mooie gevarieerde groep trainers aangesloten bij TIMM Consultancy. Regelmatig wisselen we kennis en informatie met elkaar uit, zo blijven we in ontwikkeling. Inmiddels is TIMM Consultancy ook samen gaan werken met opleidingsinstituut Het LOCK en vormen zij nu samen het Landelijk Opleidingscentrum TIMM B.V. beiden onder leiding van Margreet Timmer

Over ons
“We hebben een duidelijke visie op goede zorg en begeleiding voor kinderen en hun ouders.”

Visie

We hebben een duidelijke visie op goede zorg en begeleiding voor kinderen en hun ouders. Die steken we niet onder stoelen of banken. We geloven in het oplossingsvermogen van de cliënt zelf. Ook in lastige omstandigheden werken we vanuit een oplossingsgerichte basis houding. Dat betekent dat we vragen blijven stellen om de ander te prikkelen, uit te dagen tot zelfonderzoek en stap voor stap te bewegen tot creatieve oplossingen.

We zien individuen als onderdeel van grotere systemen en werken daarom altijd met gezinnen en hun netwerk.

Ook zijn we enorm geïnteresseerd in verhalen. Wat heeft iemand meegemaakt, wat heeft hem of haar gevormd en welke betekenis wordt er gegeven aan deze ervaringen.

De trainers

Alle trainers die aangesloten zijn bij TIMM Consultancy zijn werkzaam (geweest) in de jeugdzorg, GGZ of het brede sociaal domein. Wil je meer weten over een van onze trainers? Klik dan op hun persoonlijke profiel. Je leest dan wat hen drijft als trainer maar ook wat hun werkachtergrond is.

Naast de vaste trainers zijn er ook trainersacteurs aangesloten bij TIMM Consultancy. We vinden het heerlijk om tijdens een training ruimte te bieden aan het oefenen van gesprekstechnieken en dat werkt het beste met een acteur. Eerst even spannend maar altijd erg waardevol. We zetten je niet voor het blok maar geven je alle ruimte om te experimenteren met nieuw gedrag of nieuwe vaardigheden.

Achter de schermen

Het vaste team van TIMM Consultancy bestaat uit de volgende personen:

Margreet Timmer

Margreet Timmer

Directeur/eigenaar
Tim Jansen

Tim Jansen

Financiële administratie
Mark Jansen

Mark Jansen

Facilitaire zaken
Marleen Nijburg opleidingsmanager TIMM Consultancy en Het LOCK

Marleen Nijburg

Opleidingsmanager
Jacqueline de Vries officemanager TIMM Consultancy

Jacqueline de Vries

Office manager
Suzan Achter office manager TIMM Consultancy

Suzan Achter

Office manager

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.