fbpx

#022 Petra Rozeboom – Family Finding

Loop jij er vaak ook tegenaan dat je wel met het netwerk wilt samenwerken om de veiligheid van het gezin te bespreken maar dat je het maar niet voor elkaar krijgt om de juiste mensen aan tafel te krijgen?

In deze podcast van TIMM Consultancy een gesprek met Petra Roozeboom. Zij is een groot voorstander van het betrekken van het netwerk bij het maken van veiligheidsplannen.

Het netwerk is nodig om nieuwe veiligheid voor kinderen en gezinnen te creëren. Petra vertelt hoe je het gesprek aan gaat met het gezin en hoe je de tijd neemt om een stevig netwerk te bouwen. Petra is Signs of Safety trainer.

Veel luister plezier!

De kunst van oprecht contact maken

In gesprek gaan met ouders bij signalen van kindermishandeling is geen makkelijke opdracht. Vraag jij je bijvoorbeeld ook wel eens af hoe iemand er nou toe kan komen om zijn eigen kind te mishandelen? Wat daaraan ten gronde slag heeft gelegen? En denk je dan ook stiekem wel eens dat het wel hele slechte ouders moeten zijn?

Het is een kunst om in contact te komen en samenwerking te vinden, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Als je het onderwerp bespreekbaar wilt maken, kun je zomaar te maken krijgen met je eigen ongemak of een muur van weerstand bij ouders.

Als je ouders kunt zien in zowel hun kwetsbaarheid als in hun kwaliteiten, en zowel in hun falen als in hun veerkracht. Als ouders die betrokkenheid ervaren, vergroot je de kans op samenwerking en beweging.

Na deze training:

  • Weet je wat jij kunt doen, zodat ouders zich gehoord en gezien voelen in hun ouderschap.
  • Ken je de dynamiek die er achter schuilgaat waardoor je er makkelijker over in gesprek komt met ouders.
  • Leer je eenvoudige modellen toe te passen in je gesprekken zodat ook jij met meer ontspanning en lichtheid de gesprekken aan kunt gaan.