#025 Eric Sulkers – werken aan triggers en mentaliseren als onderdeel van stabiele veiligheid

Eric Sulkers

Eric verteld over de triggers, de rode knoppen, die ontstaan zijn vanuit eigen heftige gebeurtenissen en die een flight, fight, freeze reactie oproepen. Hierdoor lukt het de ouders niet om te mentaliseren, om zich te verplaatsen in de positie van hun kind. Hun reactie is dan te heftig of juist te passief. Het gezin komt daarmee in een patroon waarin gedrag elkaar uitlokt en de situatie voor iedereen onveilig wordt.

Met ReAttach kun je op een vrij eenvoudige manier er voor zorgen dat het mentaliseren weer op gang komt. In deze podcast verteld Eric hier meer over.

Eric Sulkers verzorgd trainingen over veiligheidsplanning en bijvoorbeeld ook over Geweldloos Verzet en werkt nu als kinderarts bij Kinderplein in Zeeland. Hij heeft als vertrouwens arts gewerkt bij het AMK in Zeeland en een belangrijke rol gespeeld bij de implementatie van Signs of Safety.

Veel luister plezier!

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Veiligheidsplanning
Eendaagse training
Veiligheidsplanning
Bijeenkomst van 3 uur
Veiligheidsplanning
Eendaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.