#030 Justine van Lawick – we moeten huiselijk geweld leren begrijpen zonder dat we het accepteren

Deze podcast met Justine gaat over de dynamiek van geweld in relaties. Hierin zegt Justine; “We moeten er van af stappen dat we dingen voorschrijven, dat wij gaan vertellen wat iemand moet doen. Je moet het uitvragen en dan samen zoeken wat naar kan helpen. Immers; Als je snel wilt gaan moet je langzaam gaan”.

Je gaat op zoek naar wat de triggers zijn in het conflict en je laat de mensen nadenken wat ze anders zouden kunnen doen. Na een scheiding gaan de herinneringen van de conflicten die binnen de relatie speelden door. Het is niet weg. Bij conflictscheidingen neigen de mensen heel erg terug te grijpen naar hoe het was. Ze blijven dan met elkaar bezig. Ze raken dan niet gescheiden. Dan is het belangrijk om toekomst gericht te werken; wat hebben ze nodig om echt te scheiden. En daarbij hebben we natuurlijk oog voor goed genoegouderschap.

Justine van Lawick is een van de oprichters van het Lorentzhuis. Zij is klinisch psycholoog, psychotherapeut en opleider van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie.

Veel luister plezier!

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Veiligheidsplanning
Eendaagse training
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.