#032 Kevin Campbell – Family Finding (Engelstalig)

Kevin Campbell vertelt in deze eerste internationale podcast over de plicht die we hebben om kinderen binnen de context van hun uitgebreide families te zien. Kevin deelt zijn zeer uitgebreide kennis met ons. Als je zijn verhaal hoort kun je niet anders dan gemotiveerd worden om een bijdrage leveren aan een verandering in onze manier van werken.

Hierover zegt hij; ‘Als we systemen of als we ons werk willen veranderen moeten we ook comfortabel zijn met de ongemakkelijke momenten waarin je ergens slecht in bent! Om goed te worden moet je beginnen het lef hebben om iets te gaan doen waar je (nog) niet goed in bent. En niets vergroot het zelfvertrouwen meer dan actie! Blijf niet te lang praten over hoe ongemakkelijk en lastig het is of hoe het zou moeten maar kom in actie!

Het is tijd voor een radicale sprong voorwaarts. De meerderheid van de mensen die dit werk zijn gaan doen, doen dit omdat ze van betekenis willen zijn voor anderen. En nu we werken we in systemen die mensen beschadigd omdat we ze weghouden bij hun families. En dat mogen we niet tolereren.

Vanuit een biologische zekerheid is er altijd familie! Er is de zekerheid van relaties en herstellen gebeurt binnen netwerken.

De uitgangspunten van seeing families zijn;

  1. Ieder kind heeft familie, en als we het echt proberen kunnen we ze vinden.
  2. Eenzaamheid kan verwoestend en zelfs gevaarlijk zijn en wordt door de meeste kinderen die in pleeggezinnen of instelling verblijven ervaren.
  3. Een betekenisvolle band met familie helpt een kind een gevoel van verbondenheid te ontwikkelen.
  4. De enige factor die het meest geassocieerd wordt met positieve uitkomsten voor kinderen, zijn zinvolle, levenslange banden met het gezin.

Kevin Campbell noemt in het gesprek verschillende bronnen en heeft een document met ons gedeeld met heel veel interessante artikelen, films en oefeningen. Deze vind je hier; Kevin Campbell – Family Finding Practitioners Library –

Voor meer informatie over @Kevin Campbell; http://www.familyfinding.org/

Veel luister plezier!

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Veiligheidsplanning
Bijeenkomst van 3 uur
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Methodisch en procesmatig werken
Tweedaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.