#033 Sietske Dijkstra – Ouderverstoting

Ouderverstoting

25 April is de internationale dag van de ouderverstoting (International PAS Awareness Day). Een dag waarop men aandacht vraagt voor alle kinderen en uitwonende ouders die hier slachtoffer zijn. Voor Sietske Dijkstra een extra reden om in deze podcast haar kennis te delen.
Veel professionals worstelen met situaties waarin ze ouderverstoting vermoeden of een risico zien op ouderverstoting. Sietske vertelt dat er verschillende gradaties zijn en dat het enorm belangrijk is dat we als professionals meer kennis vergaren. Ook doet ze een oproep om met elkaar interventies te ontwikkelen die nodig zijn wanneer vast gesteld is dat er sprake is van ouderverstoting want nu hebben we nog geen passende evidence based interventie.

Veel luisterplezier!

Wil je meer weten? Lees dan het Adviesrapport, waarvoor Sietske ook is geraadpleegd, van het Expertteam ouderverstoting complexe omgangsproblematiek, dat in januari 2021 is uitgekomen. Klik hier

Onze opleidingen en trainingen binnen het thema Omgaan met Complexe scheidingen in het sociaal domein, sluiten heel goed aan bij het onderwerp van deze podcast. Klik hier voor meer informatie over deze training.

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Complexe scheidingen
Tweedaagse training
Complexe scheidingen
Tweedaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.