#033 Sietske Dijkstra – Ouderverstoting

25 April is de internationale dag van de ouderverstoting (International PAS Awareness Day). Een dag waarop men aandacht vraagt voor alle kinderen en uitwonende ouders die slachtoffer zijn van ouderverstoting. Voor Sietske Dijkstra een extra reden om in deze podcast haar kennis over ouderverstoting te delen.
Veel professionals worstelen met situaties waarin ze ouderverstoting vermoeden of een risico zien op ouderverstoting. Sietske vertelt dat er verschillende gradaties zijn en dat het enorm belangrijk is dat we als professionals meer kennis vergaren over ouderverstoting. Ook doet ze een oproep om met elkaar interventies te ontwikkelen die nodig zijn wanneer vast gesteld is dat er sprake is van ouderverstoting want nu hebben we nog geen passende evidence based interventie.

Veel luisterplezier!

Wil je meer weten over ouderverstoting? Lees dan het Adviesrapport, waarvoor Sietske ook is geraadpleegd, van het Expertteam ouderverstoting complexe omgangsproblematiek, dat in januari 2021 is uitgekomen. Klik hier

Onze opleidingen en trainingen binnen het thema Omgaan met Complexe scheidingen in het sociaal domein, sluiten heel goed aan bij het onderwerp van deze podcast. Klik hieronder voor meer informatie over deze training.

Deel deze pagina
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.