#035 René Knip – Hoe het juridisch kader je kan helpen om je werk beter te doen

Rene Knip

Als jeugdprofessional is het belangrijk om te weten hoe een aantal zaken wettelijk geregeld zijn. Bijvoorbeeld hoe het zit met (juridisch)ouderschap, gezag, inzagerecht en regelingen rondom omgang. Het wettelijk kader geeft je houvast in je werk.

Het juridisch kader helpt je om verantwoordelijkheden duidelijk te hebben. Wie is waarvoor verantwoordelijk. Welke zaken kunnen beter geregeld worden via de rechter. Ouders hebben altijd drie opties; je gaat naar de rechter en laat die beslissen, je komt er samen uit of je komt er met hulp van iemand anders uit. Meer is er niet.

In deze podcast geeft René alvast zijn kijk op het nut van kennis over het juridisch kader. Wil je nog meer weten dan verzorgd René ook een online training van 1 dagdeel; https://www.timmconsultancy.nl/opleiding/juridisch-kader-familie-en-jeugdrecht/

Veel luisterplezier!

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Complexe scheidingen
Een dagdeel
Complexe scheidingen
Training op locatie (3 uur) en drie keer coaching online (2uur)
Complexe scheidingen
Eendaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.