#038 Marion van Haastregt – de dynamiek van conflicten

Tijdens de dynamiek van conflicten word je beheerst door je emoties vertelt Marion. Hierdoor lukt het niet meer om rationeel na te denken en kun je niet meer in gesprek met de ander. Vaak heeft dat te maken met rode knoppen, pijnpunten die in het verleden zijn ontstaan. Die rode knoppen en de emoties maken dat je denkt dat de ander jou bewust pijn doet. Marion benoemt ook dat het normaal is dat dit gebeurt en geeft ook duidelijk aan dat het ook mogelijk is om er weer uit te stappen. Maar dat je daar een andere voor nodig hebt.

Als mediator bespreekt Marion met beide partijen waar ze naartoe willen. Heel vaak is dat rust en van de conflicten af! Ze weten alleen niet hoe. Door hen een spiegel voor te houden en te kijken naar de dynamiek van conflicten komen ze er stap voor stap weer uit.

Veel luisterplezier!

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Gespreksvoering
Tweedaagse training
Gespreksvoering
Tweedaagse training
Complexe scheidingen
Eendaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.