#050 Frank Buffing – Ouderschap met liefde en grenzen

Conflicten tussen ouder en kind komen best vaak voor. Deze keer belicht Frank Buffing een kant die we echter minder vaak tegenkomen. Kind-ouder mishandeling: Niet incidenteel geweld binnen het gezin, gepleegd door een jeugdige in de leeftijd van 12-23 jaar, gericht op één of beide ouders/verzorgers.

Frank spreekt in deze podcast over het behandelprogramma Ouderschap met liefde en grenzen. Een structurele, strategische, systeeminterventie met als doel om de structuur van het gezin te herstellen.

Gezinnen waarbij sprake is van kind-oudergeweld, blijken soms erg weerbarstig voor interventies. Vaak gaat het hierbij om kinderen en jongeren met gedrags- en/of opstandigheidsstoornissen.

Welke problematiek behoort toe aan de jongere en welke aan de ouders? Het systeem, het gezin kent vaak zijn eigen problemen die ook een rol spelen. Vandaar ook de systemische en structurele aanpak: Ouderschap met liefde en grenzen.

Waar de ene ouder mag leren om niet overal bovenop te zitten en meer liefde en complimenten te geven, mag de ander juist leren om duidelijke kaders en grenzen stellen voor zijn kind.

Veel luisterplezier!

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Methodisch en procesmatig werken
3 dagdelen
Methodisch en procesmatig werken
Tweedaagse training
Methodisch en procesmatig werken
Tweedaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.