#051 Hameeda Lakho – over de impact van kindermishandeling

In deze podcast vertelt Hameeda over haar eigen ervaringen als kind en koppelt hier belangrijke boodschappen aan voor de professionals van nu.

Hameeda vertelt dat ze als kind steeds het gevoel had dat het niet uitmaakte wat ze deed, het was nooit goed genoeg. Hameeda: “Elke keer denk je weer waarom? Wat heb ik verkeerd gedaan, ik snap het niet”.

Voor haar begon het leven pas toen zij uithuisgeplaatst was. Het geweld was wel gestopt, maar het geweld was niet uit haar. Ze bleef nachtmerries houden, had herbelevingen en wist niet wat ze er mee aan moest. Ze leed aan depressies en als kind kon ze niet goed praten over haar ervaringen. Dit werd nog bevestigd door de reacties van de mensen om haar heen. Er werd gezegd dat het belangrijk was om in het hier en nu te leven en dat ze het achter zich moest laten.

Volgens Hameeda hebben kinderen het nodig dat je vraagt wat hij/zij mee hebben gemaakt. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om door te vragen. Maar ook dat kinderen uitleg krijgen wat geweldservaringen met je doen en wat er mogelijk is t.a.v. herstel. Rolmodellen kunnen laten zien dat het mogelijk is om te herstellen.

Geweldservaringen worden onderdeel van je persoonlijkheid. Het beïnvloedt je zelfwaarde en je zelfvertrouwen. Trauma blijft bij je, je moet alleen zorgen dat het trauma niet meer centraal staat en dat de andere dingen in je leven je wel erkenning geven en dat je weer een leven op kunt bouwen.

Hameeda geeft in deze podcast waardevolle tips zodat jij als professional weet wat je kunt doen. Hoe je kunt reageren en welke vragen je kunt stellen.

Over Hameeda Lakho

Hameeda Lakho is expert en inhoudsdeskundige huiselijk geweld en kindermishandeling, auteur en sociaal ondernemer. Zij heeft haar traumatische ervaringen en kwetsbaarheid omgezet in kracht en fungeert als inspirator en rolmodel voor de slachtoffers van geweld. Ze is werkzaam als adviseur en projectleider in uiteenlopende projecten in de zorg en veiligheidssector voor gemeenten, overheid en organisaties. Als herstelcoach biedt zij ondersteuning en begeleiding aan slachtoffers. Zij is sinds 2005 eigenaar van Hameeda Lakho Training, Coaching en Advies en de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid. Hameeda Lakho is Lid van de Spiegelgroep ervaringsdeskundigheid bij het landelijk programma Geweld Hoort Nergens Thuis en is ook Lid Specialisme Groep Culturele Psychiatrie Parnassia Groep.

Wil je na het luisteren van de podcast nog meer weten over de ervaringen van Hameeda en de krachtige lessen die ze heeft? Neem dan een kijkje op haar website:

Je vindt hier onder andere de boeken die zij heeft geschreven;

  • Verborgen tralies
  • Gebroken cirkel
  • Geheim geweld
  • Help jezelf

Veel luisterplezier! 

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Veiligheidsplanning
Eendaagse training
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.