#061 Angelique van der Veen – Samenwerken aan Veiligheid

Samenwerken in de keten. Wat is er nodig voor een stevige ketenaanpak?
Het samenwerken aan veiligheid vraagt om een nieuwsgierige houding van alle betrokken professionals. Niet alleen richting de cliënt maar ook richting elkaar. Zorg dat je weet wat je aan elkaar hebt, dat er duidelijke samenwerkingsafspraken zijn tussen organisaties maar vooral ook op het niveau van iedere afzonderlijke gezinssituatie.
Gezinsleden krijgen te maken met heel veel verschillende professionals wanneer er zorgen zijn over de thuissituatie.
Angelique komt tijdens haar trainingen mooie initiatieven tegen. Professionals die elkaar weten te vinden en dit leidt tot succeservaringen.
Maar ook vanuit haar werk binnen de gespecialiseerde jeugdhulp vertelt ze over mooie voorbeelden. Zo sloten mensen van de verslavingszorg aan bij een overleg of werd gebruik gemaakt van de kennis binnen de volwassen psychiatrie. de meerwaarde van het aansluiten van een professional met kennis over verslaving.

Over Angelique
Angelique heeft een eigen praktijk als Kindbehartiger en SCHIP-therapeut, ook is zij trainer bij TIMM Consultancy. Tot voor kort was Angelique teamleider van twee crisisteams in de gespecialiseerde jeugdzorg. Als Kindbehartiger en als teamleider heeft zij dagelijks te maken met gezinnen waarbij onveiligheid een rol speelt.
Veel luisterplezier!
Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Veiligheidsplanning
Bijeenkomst van 3 uur
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.