#064 Summer Koster – Goed genoeg opvoederschap

Summer Koster – Goed genoeg opvoederschap

Soms krijg je te maken met een kwetsbaar gezin dat veel heeft meegemaakt en waarbij regelmatig de vraag wordt gesteld of er nog wel sprake is van goed genoeg opvoederschap. Of de kinderen wel de (fysieke)zorg, begeleiding en aandacht krijgen die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen.

Goed genoeg opvoederschap

De veertien condities van goed genoeg ouderschap/opvoederschap helpen je dan om dit te onderzoeken. Want waarin zit je twijfel? En wat zeggen de condities daarover? Je bespreekt de condities met je collega’s en natuurlijk ook met de opvoeders. Het is een mooie kapstok om het gesprek met elkaar aan te gaan.

In deze podcast noemt Summer een aantal mooie voorbeelden van situaties waarin je kunt twijfelen over goed genoeg. In het werk maar ook over haar eigen kwetsbaarheid als opvoeder.

Als opvoeder heb je te maken met de ontwikkeltaken van je kind, je eigen opvoedvaardigheden maar ook met de verwachtingen die ‘de maatschappij’ heeft over de opvoeding van kinderen.

Gelukkig hebben we verschillende tools die je kunt gebruiken om een goede, systemische analyse te maken maar ook om planmatig aan het werk te gaan.

Over Summer

Summer is pedagoog, systemisch adviseur en veranderkundige trainer bij het LOCK en TIMM Consultancy. Je kunt Summer o.a. tegenkomen in de trainingen voor Aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, Verklarende analyse, Kwetsbaar gezin, goed genoeg opvoederschap, Professionele standaarden, Ethiek en Oplossingsgericht werken.

Summer is oprichter van het Reflectielab; expertisecentrum voor reflectieve ontwikkeling en samenwerking. Summer haar motto is “problemen zijn relaties of verbindingen die vragen om herstel”

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Methodisch en procesmatig werken
3 dagdelen
Methodisch en procesmatig werken
Tweedaagse training
Bijbehorende blogberichten
Geen blogberichten gevonden.

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.