#100 Margreet Timmer – Vergroten van veiligheid in gezinnen

Het vergroten van veiligheid in gezinnen

De honderdste TIMM Consultancy podcast. Dat vraagt natuurlijk om een speciale aflevering!

In deze podcast deelt Margreet Timmer daarom haar gedachten, kennis en ervaring over het vergroten van veiligheid in gezinnen. Wat zijn de werkzame elementen? Waar zit ‘m dat in?

Het vergroten van veiligheid in gezinnen; wat zijn de werkzame elementen?

Is het de methodiek, de hoeveelheid tijd die je ervoor vrij mag maken of de vaardigheden van de professional, of de facilitering die je krijgt? Belangrijk dat we daar met elkaar zicht op krijgen.

Natuurlijk is het een combinatie van al deze factoren. Maar het is interessant in deze podcast te onderzoeken of de zelfdeterminatie- theorie helpt bij het maken van goede veiligheidsafspraken.

De zelfdeterminatie-theorie

De zelfdeterminatie-theorie gaat uit van drie basisbehoeften van elk mens:

* Autonomie ervaren

* Je competent voelen

* Verbondenheid

Margreet geeft praktische handvatten hoe jij als professional al deze elementen mee kunt nemen in het werken aan veiligheid. Het luisteren waard!

Veel luisterplezier.

 

Over Margreet; Margreet Timmer is directeur, methodiekontwikkelaar en trainer bij TIMM Consultancy en Het LOCK. In de bijna 15 jaar van het bestaan van TIMM Consultancy heeft ze al vele professionals getraind in de aanpak van kindermishandeling, verwaarlozing en huiselijk geweld. Tijdens haar trainingen daagt ze jou als professional uit om te reflecteren op de manier waarop jij je werk doet. Samen kijken naar waar ontwikkeling mogelijk en nodig is. Je inspireren en motiveren om net een stapje meer te doen en om out of the box te denken. Creatief te zijn en aan te sluiten bij dat wat voor de ander werkt. Om vragen te stellen in plaats van adviezen op te dringen.

 

Meer leren over het maken van veiligheidsplannen? Kijk dan eens naar de vierdaagse training Samenwerken aan Veiligheid

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Methodisch en procesmatig werken
Tweedaagse training
Bijbehorende blogberichten
Blog
20 december 2021
Tijdens de trainingen die ik geef over het maken van veiligheidsplannen met gezinnen komen er vaak vragen over de kwaliteit...
Blog
7 juni 2021
Het informele netwerk van de cliënt bestaat uit mensen die al een rol spelen in het leven van het gezin....
Blog
25 oktober 2020
Het stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling begint met signaleren, bespreken van de zorgen en vervolgens het maken van een...

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.