#103 Margreet Timmer – Similar but different roleplay

similar but different roleplay, als kindermishandeling betwist wordt

Hetzelfde maar dan anders?

Soms lukt het niet om samen met ouders een veiligheidsplan te maken. Ze blijven benoemen dat het allemaal niet nodig is omdat zij niets verkeerd gedaan hebben. Er is volgens hen sprake van een misverstand.

En jij hebt een zorgmelding van een arts of iemand anders waarin staat dat het kind verwondingen heeft waarbij er aanleiding is om te vermoeden dat er sprake is van toegebracht letsel.  Onderzoek geeft geen uitsluitsel over wat er gebeurd is.

Hoe kom je dan toch verder? Want niks doen is geen optie en samen een veiligheidsplan maken lukt (nog) niet.

Voor deze situaties hebben Susie Essex en haar collega’s het Simular-but-different Roleplay ontwikkeld. Een geweldig waardevolle werkwijze voor situaties van betwiste kindermishandeling.

Wil je hier meer over weten luister dan naar deze podcast waarin Summer Koster in gesprek gaat met Margreet Timmer over haar ervaring met dit rollenspel.

Veel luister plezier!

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Veiligheidsplanning
Vierdaagse training
Bijbehorende blogberichten
Blog
19 juni 2023
Wanneer er zorgen over de thuissituatie van een kind zijn, wordt er met de ouder(s) en het netwerk een veiligheidsplan...
Blog
13 december 2022
Bij de afronding van de training Samenwerken aan veiligheid gaf de groep een samenvatting van alles wat ze geleerd hebben....
Blog
20 december 2021
Tijdens de trainingen die ik geef over het maken van veiligheidsplannen met gezinnen komen er vaak vragen over de kwaliteit...

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.