#104 Danny de Bakker – Van competentiegericht naar traumasensitief

traumasensitief werken

Van competentie gericht naar traumasensitief werken binnen een residentiële instelling. 

‘Het werd een mooie maar intensieve zoektocht met het team. De competentiegerichte aanpak binnen de residentiële instelling zorgde op de groep wel voor voorspelbaarheid en regelmaat. Maar deed niks met de onderliggende hechtingstrauma’s van de kinderen.’

Als je besluit om vanuit een traumabril te kijken naar het gedrag van de kinderen dan vraagt dat om een andere benadering. Anders omgaan met de angsten en trauma’s van een kind. Het vraagt om een benadering met ‘love en limits’. 

Danny geeft in deze podcast waardevolle inzichten in wat het vraagt om deze omslag te maken maar geeft ook hele mooie, creatieve suggesties voor een andere reactie op gedrag van een kind. 

Als je meer wilt weten over; ‘Het ijzer smeden als het koud is’, ‘herstelgebaren’, ‘holding space’ en ‘werken met je eigen binnenwereld’ mag je deze podcast niet missen! 

 

Over Danny de Bakker: werkt bij GGZ Brebrug en geeft trainingen binnen de residentiële jeugdzorg. Ze is daarnaast trainer Slapende Honden Methode.

Veel luister plezier!

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Methodisch en procesmatig werken
Training van 5 dagdelen
Bijbehorende blogberichten
Blog
27 september 2021
Dan Siegel gebruikt op een hele mooie manier de hand om de werking van het brein uit te leggen. Deze...
Blog
27 mei 2020
In families met een geschiedenis waarin trauma een grote rol speelt en niet verwerkt kan worden, kunnen spanningen, breuken en...
Blog
29 januari 2020
Het stoppen van kindermishandeling begint met signaleren en vervolgens het maken van een plan. Daarbij komen al snel allerlei dilemma’s...

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.