Lucho heeft in de Jeugdzorg gewerkt en is daarna voor een periode naar Zuid-Amerika gegaan. Daar heeft hij ervaren wat het belang is van een time-in i.p.v. een time-out. Bij een conflict het kind niet een time-out geven maar juist met de groep samenkomen. Samen bespreken wat er is gebeurd, wat het effect daarvan was en hoe dit opgelost kan worden. Zo wordt het een waardevol moment voor de hele groep.
Gezien worden
Een belangrijk eigen thema in zijn jeugd was gezien willen worden. Lucho herkent dit heel erg bij de jongeren met wie hij werkt.
‘Bij het binnenkomen vind ik het belangrijk om iedereen bij langs te gaan. Om even in te checken; hoe gaat het met je. En om het kind te laten weten ‘ik zie je’. De dag beëindig ik door alle kinderen individueel te bedanken voor deze dag en dan blikken we heel even terug, wat maakte deze dag fijn.’
Lucho vertelt ook hoe belangrijk het is om kinderen te helpen hun talenten te ontdekken. Door ze uit te dagen om nieuwe dingen uit te proberen. Maar ook de kinderen zelf keuzes laten maken. Jij denkt mee, stelt vragen en geeft handvaten. Het zijn alleskunners.
Kinderen hebben support nodig, ze hebben het nodig dat je hen steunt en laat weten dat ze het goed doen.
Over Lucho is een jong professional in de Jeugdzorg. Hij werkt als Pedagogisch medewerker bij Quadrant en volgt een opleiding bij de TV Academy.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event.
Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.
We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.