#105 Christian Marsman – Conflicthantering in plaats van agressiebeheersing

conflicthantering Christian Marsman de-escaleren agressietraining agressiebeheersing

De dynamieken achter agressie leren kennen en begrijpen. Dat is belangrijker dan het proberen te beheersen van agressie. Dat zegt Christian Marsman in deze podcast.

‘Wanneer jongeren zich niet gezien of gehoord voelen of gefrustreerd zijn door het niet goed kunnen uiten van gevoelens, uit zich dat vaak in agressief gedrag.’

Dan is het wijs om naast iemand te gaan staan, te luisteren en ontdekken op welke manier je een ingang kunt vinden. In plaats van te proberen het agressieve gedrag te onderdrukken. Dat hou je niet vol. Het beschadigt medewerkers. En het fysiek vastpakken is bovendien vaak een schokkende ervaring voor jongeren die veel hebben meegemaakt.

Conflicthantering

Gelukkig komt in de afgelopen 10 jaar steeds meer een beweging naar: wat dient de jongere het meest. Je ziet het al in de woordkeuze; agressie-beheersing verschuift richting conflicthantering.

In deze podcast vertelt Christian wat er nodig is in het omgaan met conflicten en agressie; je bewust te worden van wie je zelf bent en wat je meebrengt, en hoe dit van invloed is op het ontstaan van en het omgaan met conflicten.

Wil jij graag weten hoe je dat doet? Luister dan zeker deze podcast

 

Over Christian Marsman: communicatie en conflictexpert bij Meesters in Dialoog, docent, coach en trainer 

Christian heeft een achtergrond in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg en is trainer conflicthantering en MBO docent Communicatie en Psychologie en heeft het over omgaan met uitdagend gedrag.

Deze podcast sluit ook goed aan bij onze training De-escaleren, een andere manier van kijken naar gedrag en werken op een stress-sensitieve manier.

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Methodisch en procesmatig werken
Training van 5 dagdelen
Bijbehorende blogberichten
Blog
8 mei 2023
Aan het begin van mijn werkzame leven werkte ik op een opnameafdeling waar zich veel ernstige situaties voordeden. Daar leerde...
Blog
26 april 2021
Het thema dat de laatste tijd vaak terugkomt in de gesprekken die ik heb met verschillende professionals voor de podcast...

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.