#116 Merijn en Manon – Horizonmethodiek na seksueel misbruik

Horizonmethodiek

Merijn en Manon hebben samen met Francien Lamers-Winkelman hard gewerkt aan een update van de Horizon-methodiek na seksueel misbruik.

Voor ons een mooi moment om een podcast op te nemen en bij Het LOCK ook de aansluitende training te updaten.

Horizonmethodiek

De Horizonmethodiek kan ingezet worden om handvatten te geven in de begeleiding van kinderen en hun ouders na seksueel misbruik. Het is een programma van 15 bijeenkomsten voor de kinderen en voor ouders. Elke sessie wordt er een ander onderwerp behandeld.

Als een kind misbruikt is, spelen er zowel bij de ouders als het kind allerlei grote emoties; schuldgevoel, angst, twijfel, eenzaamheid.

De insteek van de sessies is altijd: kalm, vriendelijk en vrolijk: ‘Dat hele zware is geen goed idee; het zijn gewoon kinderen/ouders die iets afschuwelijks hebben meegemaakt’. De boodschap is: je bent oké, we gaan met je meedenken.

Ze zien kinderen binnenkomen met de schouders naar beneden, klein, geen stem. In de loop van de tijd zien ze de kinderen veranderen; ze krijgen hun stem terug, vinden de grens terug die hen was afgepakt. Worden soms zelfs bijdehand!

Luister de podcast wanneer je meer wilt weten over deze methodiek; de voordelen, de voorwaarden, de lichaamsgerichte aanpak. Maar vooral dat je de kinderen mee kunt geven; ‘je bent meer dan je seksueel misbruik’.

Veel luisterplezier.

Volg bij Het LOCK de nieuwe training over de Horizonmethodiek

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Seksualiteit en seksueel misbruik
Eendaagse training
Bijbehorende blogberichten
Blog
4 juni 2023
Velen van ons vinden het ingewikkeld om seksualiteit bespreekbaar te maken. Dit blijkt uit een eind 2022 door Rutgers uitgevoerd...
Blog
29 april 2020
Werken met het Vlaggensysteem Een tienermeisje stuurt een naaktfoto van zichzelf naar een klasgenoot, een kleuterjongetje zwiept zijn piemel in...

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.