‘Toen ik naar de huisarts stapte met mijn hulpvraag, zei deze ‘dit is een noodsituatie’. Het was echter het begin van een enorm lange reeks toenemend verbaal en uiteindelijk ook fysiek geweld. Tot die tijd had ik gedacht dat ik gelukkig was in mijn relatie.’
Karien vertelt in deze podcast over haar proces van bewustwording in haar huwelijk en tijdens haar moeizame vechtscheiding, zoals ze dat beschreven heeft in haar boek ‘Ik dacht dat ik gelukkig was; narcisme, uithuisplaatsing en een vechtscheiding in een gezin met negen kinderen’.
Geweldloze communicatie en (het leren voelen van) empathie hebben haar geholpen om bij haar eigen kern te komen. Om te leren voelen; ik heb de vrijheid om te kiezen. Ik ben oké. Om ook de ander de ruimte en de tijd te geven om te zijn wie hij is. Dat geeft bevrijding!
Als je meer wilt weten over geweldloze communicatie en over het inzetten van empathie. Hoe dat helpt om de behoefte achter bepaald gedrag te leren zien. Hoe dat heel helpend kan zijn in conflictsituaties. Hoe je beter kunt leren communiceren en hoe je geweldloze communicatie kunt inzetten in je werk als professional bij conflictsituaties, met een aantal fijne directe tips, luister dan zeker deze podcast!
Over Karien: Zij is auteur van het boek: ‘Ik dacht dat ik gelukkig was; Narcisme, uithuisplaatsing en een vechtscheiding in een gezin met negen kinderen’. In dit boek vertelt ze openhartig over haar bewustwordingsproces, nadat ze buitenshuis is gaan werken en merkt dat de relatie met haar man niet gezond is. Op het moment dat ze voor zichzelf gaat staan, is dat het begin van toenemend verbaal en fysiek geweld. Ze deelt over haar worstelingen, hoe een aaneenschakeling van hulpverleners de problemen niet beter maar eerder slechter maken en hoe ze alle tegenslagen en ellende weet te overwinnen met behulp van bewustwording, het doorzien van patronen en door gebruik te maken van geweldloze communicatie.
Karien is deze zomer afgestudeerd voor de opleiding tot trainer persoonlijke ontwikkeling verbindende communicatie. Daarnaast heeft ze nog een baan bij een boekhoudbedrijf en woont ze samen met 5 zoons en een hond; de rest van haar 9 kinderen woont op zichzelf
Meer weten? Bestel dan hier het boek van Karien.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event.
Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.
We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.