#096 Marco Strijker – Niemand die omkijkt

Marco Strijker

Hoe is het om als kind mishandeld te worden? En wat is de invloed daarvan later in je leven? Marco Strijker vertelt in deze podcast over zijn ervaringen, naar aanleiding van zijn boek ‘Niemand die omkijkt’.

Marco is totdat hij 8,5 jaar was mishandeld en verwaarloosd door zijn vader. Van zijn jonge jaren heeft hij geen duidelijke herinneringen, maar wel flitsen van situaties waarin hij zijn vader bijvoorbeeld hoort schreeuwen en tieren. Van het stuk vanaf zijn zesde heeft hij wel levendige herinneringen.

Hij vertelt over het effect dat de mishandeling op hem heeft gehad en nog heeft. Zijn coping-stijl is vooral geweest dat hij heel goed kan verbloemen hoe het écht met hem gaat. Dat moest ook wel. Want zijn vader vertelde hem vaak dat hij iedereen die hem lief is zou vermoorden als hij er iets over zou vertellen! Van dit coping-mechanisme heeft hij ook nu nog last.

Luister deze podcast als je wilt weten:

  • wat de mensen in zijn omgeving hadden kunnen doen
  • wat hulpverleners hadden kunnen vragen
  • hoe jeugdzorg-medewerkers hem een veilig gevoel hadden kunnen geven
  • welke tips Marco heeft voor meer bewustwording over kindermishandeling
  • wat de invloed ervan nog steeds is op zijn leven op dit moment

Maar het belangrijkste; dat het enorm had kunnen helpen als iedere organisatie niet alleen naar de eigen informatie had gekeken en dat als op zichzelf staand had beoordeeld, maar ook informatie had uitgewisseld. Dan hadden ze niet anders kunnen concluderen dan dat het zo niet kon!

Over Marco Strijker

Hij schreef het boek ‘Niemand die omkijkt’ over zijn ervaringen als kind met kindermishandeling en verwaarlozing en de invloed die het nog steeds heeft nu hij volwassen is. Hij hoopt met het boek in brede zin te bereiken dat we kindermishandeling serieus nemen. En het aantal kinderen dat wordt mishandeld te verlagen. Alle opbrengsten gaan naar Het Vergeten Kind om ook op die manier bij te dragen. 

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Gespreksvoering
Driedaagse training
Gespreksvoering
Tweedaagse training
Wettelijke kaders
Eendaagse training
Bijbehorende blogberichten
Blog
13 maart 2021
Hoe praat je met kinderen over kindermishandeling? Evie Daniels geeft je in deze blog 5 tips voor het praten met...
Blog
15 februari 2021
Praten met kinderen over kindermishandeling moeten we allemaal! De impact van nare gebeurtenissen op kinderen Het is goed dat we...
Blog
14 april 2020
Praten met kinderen over kindermishandeling. Bijna alle professionals die ik spreek zijn het er mee eens dat dit moet gebeuren....

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.