#112 Meester Bart Heeling – Hoe kun je een stabiele leerkracht zijn?

Meester Bart

‘Boosheid is van jouzelf, het zegt niks over die ander. Ik vind dat we nooit boos zouden moeten zijn’ zegt Bart Heeling (meester Bart) in deze podcast.

Relativeren

Als er een conflict is, is relativeren een hele mooie manier om te de-escaleren:

‘Het gaat om het moment het moment te kunnen laten zijn; we hebben de neiging om een probleem meteen te zien als een groot probleem. Maar we moeten het niet groter maar juist kleiner maken. Want voor je het weet draait alles om dat probleem. Toch is dit maar een klein onderdeel van jouw hele dag’.

Meester Bart

Bart deelt nog veel meer mooie voorbeelden en verhalen over de-escaleren, humor, sensitiviteit, relativeren en de trukendoos die hij heeft. En over autonomie, relatie, competentie en situationeel omdenken.

Deze podcast wil je zeker luisteren wanneer jij werkt met kinderen!

Veel luisterplezier.

 

Over Bart Heeling: situationeel omdenker, auteur Gewoon speciaal, leerkracht in het speciaal onderwijs Cluster 4 aan kinderen met ernstige gedrags- en psychiatrische problemen, storyteller en gedragsspecialist.

Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige podcasts
Bijbehorende trainingen
Trauma
Bijbehorende blogberichten
Blog
29 januari 2020
Het stoppen van kindermishandeling begint met signaleren en vervolgens het maken van een plan. Daarbij komen al snel allerlei dilemma’s...

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.