fbpx

Professionele reflectie en ontwikkeling

De reflectieve praktijk

Ons aanbod voor reflectie en ontwikkeling bestaat uit de onderstaande opties:

Voor iedere professional in het sociaal domein, binnen de lokale wijkteams (WMO, Jeugdteams, Sociale dienstverlening en Participatie) of de CJG’s is het belangrijk om met enige regelmaat de tijd te nemen om stil te staan bij de uitvoering van je werk.

Bij coaching gaat het vaak meer over ondersteuning bij methodetrouw werken en toepassing van het geleerde bij specifieke casuïstiek. Hoe implementeer je bijvoorbeeld de aangeleerde processen of methodieken, hoe zorg je dat het onderwerp onder de aandacht blijft en hoe zat het ook al weer met dat ene onderwerp? Coaching kan altijd een vervolg zijn op een van onze opleidingen. 

Tijdens de begeleide intervisie staan we meer stil bij jouw beroepshouding en het persoonlijk functioneren. Waar loop je tegen aan, wat zijn behaalde successen en waarin wil jij je ontwikkelen?

Het Moreelberaad is een werkvorm om met elkaar ethische dilemma’s die iedere professional regelmatig tegen komt te bespreken. Erg waardevol om met enige regelmaat te blijven doen. We kunnen online of op locatie een moreel beraad voor jullie organiseren.

Neem gerust contact met ons op wanneer je toe bent aan reflectie, coaching of het praktijkprogramma.

Omdenken
Click Here
De beroepscode
Click Here
De stappen van de meldcode
Click Here
Previous
Next