Thema

Complexe scheidingen

Cursussen over complexe scheidingen

Jeugd- en gezinsprofessionals hebben steeds vaker te maken met problematiek van kinderen of (hulp)vragen van ouders die gekoppeld worden aan complexe scheidingen. We komen in ons werk ouders tegen die niets liever willen dan het beste voor hun kinderen en toch zijn de gevolgen van de conflicten na de scheiding enorm heftig en lukt het hen niet om eruit te komen.

Ouders zijn in een patroon terecht gekomen dat ervoor zorgt dat er steeds opnieuw zout in de wonden wordt gestrooid waardoor het helen moeilijker en moeilijker wordt. Maar er zijn ook ouders die gaan scheiden na jaren van strijd en fysiek of verbaal geweld tijdens hun relatie.

Hoe ontrafel je deze problematiek om te komen tot de kern, de echte begeleidingsvraag? Hoe kun je samen met het gezin duidelijk krijgen welke hulp nodig is? Maar ook hoe blijf je meerstemmig?

Dit zijn zomaar een paar vragen of dilemma’s waar veel professionals mee zitten. Professionals hebben de ingewikkelde taak om ouders te helpen patronen te doorbreken. Als professional geen onderdeel van de strijd worden is bijna topsport.

We vinden het belangrijk om een trainingsaanbod aan te bieden dat recht doet aan alle vragen die spelen bij de Jeugd- en Gezinsprofessionals. Hiervoor hebben we een aanbod ontwikkeld waarin alle belangrijke elementen aan bod komen bij het begeleiden van ouders en kinderen die te maken hebben met een (complexe) scheiding.

Als team of organisatie kun je, aan de hand van de leerwensen en de huidige kennis een leertraject samenstellen uit bovenstaande trainingen.

Alle trainingen zijn geaccrediteerd door het SKJ zodat jij punten ontvangt t.b.v. je herregistratie.

Onze trainers hebben de modules samen ontwikkeld zodat ze goed op elkaar aansluiten en er geen sprake is van onnodige herhaling.

Ons modulaire aanbod over complexe scheidingen bestaat uit;

Deel deze pagina

Trainingen die binnenkort starten

Complexe scheidingen
9.00 - 16.30
Complexe scheidingen
Tweedaagse training
Complexe scheidingen
Een dagdeel
Bekijk volledige agenda

Alle trainingen binnen Complexe scheidingen

Complexe scheidingen
9.00 - 16.30
Complexe scheidingen
Tweedaagse training
Complexe scheidingen
Een dagdeel

Meer informatie

Overige informatie over dit thema

Nog niet wat je zoekt?

Staat er in het overzicht nog niet bij wat je zoekt? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee voor een aangepast programma!

P.s. al deze trainingen zijn uiteraard geaccrediteerd door het SKJ en een aantal ook door andere beroepsverenigingen zodat jij hiermee punten kunt behalen voor je herregistratie.

Onze aanpak

Alle trainers van TIMM Consultancy weten hoe het er in de praktijk aan toegaat. We werken, of hebben gewerkt in diverse sectoren; o.a. in de jeugdhulp en jeugdbescherming, het brede sociaal domein en de Jeugd- of volwassen GGZ. Wanneer we in de praktijk merken dat er ergens vraag naar is ontwikkelen we nieuw trainingsaanbod. Ook ontwikkelen we regelmatig  hulpmiddelen die je werk makkelijker maken.

Je kunt op de site kijken welk aanbod we al ontwikkeld hebben maar we gaan ook graag in gesprek als je een hele andere vraag hebt!

Bekijk onze reviews

Kwaliteit vinden we uiterst belangrijk, we hechten dan ook veel waarde aan reacties van onze trainees.

Nieuws over dit thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.