Thema

Methodisch en procesmatig werken

Cursussen voor jeugd- en gezinsprofessionals

Binnen het thema methodisch en procesmatig werken vind je een gevarieerd aanbod trainingen die jou faciliteren bij het goed analyseren van situaties. Het procesmatig en methodisch werken ondersteunt jou in de vraagstukken waar je dagelijks met je werkzaamheden mee te maken hebt.

Als jij werkzaam bent als jeugd- en gezinsprofessional bij een jeugdhulp organisatie, gemeente of een zorgaanbieder heb je een mooie, dynamische baan! Het werk vraagt van jou om procesmatig en methodisch te kunnen denken en handelen. Maar ook om analytisch te kunnen kijken. Daarnaast ben je gedurende de dag veel in contact met hele verschillende mensen met uiteenlopende vragen, behoeften, belangen en uiteenlopende motivatie. Dit vraagt van jou een duizendpoot te zijn met een hoop specialistische vaardigheden en daarmee een combinatie van al die handelingen; analyses, gespreksvoering, procesmatig werken en vooral veel samenwerken.

Vraag jij je ook wel eens af hoe je alle verschillende aspecten van je werk vormgeeft? Hoe je vanaf het moment dat de jeugdige en/of het gezin de vraag stelt voor ondersteuning tot de afsluiting van de hulp of betrokkenheid samenwerkt met de cliënt? Hoe je samenhang creëert? En wat jouw rol en taak is tijdens dit proces en welke vaardigheden zijn daarvoor nodig zijn? En wat vraagt dit werk van jou persoonlijk en wat doet het met je?

Dan zijn deze trainingen binnen dit thema geschikt voor jou!

Deel deze pagina

Trainingen die binnenkort starten

Methodisch en procesmatig werken
2-daagse training
Methodisch en procesmatig werken
2-daagse training
Methodisch en procesmatig werken
2-daagse training
Methodisch en procesmatig werken
Tweedaagse training
Bekijk volledige agenda

Alle trainingen binnen Methodisch en procesmatig werken

Methodisch en procesmatig werken
9.30 tot 16.30 uur
Methodisch en procesmatig werken
Training van 5 dagdelen
Methodisch en procesmatig werken
2-daagse training
Methodisch en procesmatig werken
3 dagdelen

Meer informatie

Overige informatie over dit thema

Nog niet wat je zoekt?

Staat er in het overzicht nog niet bij wat je zoekt? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee voor een aangepast programma!

P.s. al deze trainingen zijn uiteraard geaccrediteerd door het SKJ.

Onze aanpak

Alle trainers van TIMM Consultancy weten hoe het er in de praktijk aan toegaat. We werken, of hebben gewerkt in diverse sectoren; o.a. in de jeugdhulp en jeugdbescherming, het brede sociaal domein en de Jeugd- of volwassen GGZ. Wanneer we in de praktijk merken dat er ergens vraag naar is ontwikkelen we nieuw trainingsaanbod. Ook ontwikkelen we regelmatig  hulpmiddelen die je werk makkelijker maken.

Je kunt op de site kijken welk aanbod we al ontwikkeld hebben maar we gaan ook graag in gesprek als je een hele andere vraag hebt!

Bekijk onze reviews

Kwaliteit vinden we uiterst belangrijk, we hechten dan ook veel waarde aan reacties van onze trainees.

Nieuws over dit thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.