Thema

Professionele reflectie en ontwikkeling

Reflectie, coaching-on-the-job en intervisie

Voor iedere professional in het sociaal domein, binnen de lokale wijkteams (WMO, Jeugdteams, Sociale dienstverlening en Participatie), de CJG’s maar ook de GI's, Veilig Thuis en de Jeugdhulp is het belangrijk om met enige regelmaat de tijd te nemen om stil te staan bij de uitvoering van je werk.

Bij coaching gaat het vaak meer over ondersteuning bij methodetrouw werken en toepassing van het geleerde bij specifieke casuïstiek. Hoe implementeer je bijvoorbeeld de aangeleerde processen of methodieken, hoe zorg je dat het onderwerp onder de aandacht blijft en hoe zat het ook al weer met dat ene onderwerp? Coaching kan altijd een vervolg zijn op een van onze opleidingen.

Tijdens de begeleide intervisie staan we meer stil bij jouw beroepshouding en het persoonlijk functioneren. Waar loop je tegen aan, wat zijn behaalde successen en waarin wil jij je ontwikkelen?

Het Moreelberaad is een werkvorm om met elkaar ethische dilemma’s die iedere professional regelmatig tegen komt te bespreken. Erg waardevol om met enige regelmaat te blijven doen. We kunnen online of op locatie een moreel beraad voor jullie organiseren.

Het praktijkprogramma bieden we aan voor professionals die bezig zijn met hun registratie bij het SKJ.

Neem gerust contact met ons op wanneer je toe bent aan reflectie, coaching of het praktijkprogramma.

 

Deel deze pagina

Trainingen die binnenkort starten

Geen trainingen gevonden
Bekijk volledige agenda

Alle trainingen binnen Professionele reflectie en ontwikkeling

Professionele reflectie en ontwikkeling
Bijeenkomst van 3 uur
Professionele reflectie en ontwikkeling
9 - 12 maanden

Meer informatie

Overige informatie over dit thema

Nog niet wat je zoekt?

Staat er in het overzicht nog niet bij wat je zoekt? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee voor een aangepast programma!

P.s. al onze trainingen zijn uiteraard geaccrediteerd door het SKJ en een aantal ook door andere beroepsverenigingen zodat jij hiermee punten kunt behalen voor je herregistratie.

De coaching bijeenkomsten of begeleide intervisie kun je ook gebruiken voor je herregistratie bij het SKJ. Maar hiervoor moet je wel zelf je reflecties uploaden.

Onze aanpak

Alle trainers van TIMM Consultancy weten hoe het er in de praktijk aan toegaat. We werken, of hebben gewerkt in diverse sectoren; o.a. in de jeugdhulp en jeugdbescherming, het brede sociaal domein en de Jeugd- of volwassen GGZ. Wanneer we in de praktijk merken dat er ergens vraag naar is ontwikkelen we nieuw trainingsaanbod. Ook ontwikkelen we regelmatig  hulpmiddelen die je werk makkelijker maken.

Je kunt op de site kijken welk aanbod we al ontwikkeld hebben maar we gaan ook graag in gesprek als je een hele andere vraag hebt!

Bekijk onze reviews

Kwaliteit vinden we uiterst belangrijk, we hechten dan ook veel waarde aan reacties van onze trainees.

Nieuws over dit thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.