Thema

Met het Stap-budget gratis trainingen volgen

Wil jij ook voor je eigen ontwikkeling zelf bepalen welke trainingen je volgt? Vanuit de overheid wordt iedereen gestimuleerd om een leven lang te leren. Een aantal van onze opleidingen komen in aanmerking voor deze subsidie.

Onze trainingen die al in aanmerking komen voor het Stap-budget:

We doen ons best om nog meer trainingen te laten erkennen door de branche organisatie. Kijk dus regelmatig even of er opleidingen toegevoegd zijn aan het overzicht.

Wat is het STAP-budget?
Met de STAP-budget subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie.

Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.

Hoe vraag je STAP-budget voor een opleiding aan?
 1. Stap 1. Reserveer je plek bij een van onze trainingen via deze speciale aanmeldpagina. Je ontvangt van ons een aanmeldbewijs nadat je ons aanmeldformulier hebt ingevuld. Het STAP-aanmeldingsbewijs van ons heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV.
 2. Stap 2. Is aanvraag nu mogelijk? Check of STAP-budget aanvragen bij UWV nu mogelijk is. Zo ja? Dien dan direct via deze link je aanvraag in bij UWV!
 3. Stap 3. Zit er klaar voor! Dien direct na start van het aanvraagtijdvak je STAP-aanvraag in op het STAP-portaal van UWV, want OP=OP! Je ontvangt van UWV bericht als STAP-budget is toegekend.

Let op! Kun je na het invoeren van je inschrijfnummer en uploaden van het aanmeldbewijs niet naar de volgende stap, probeer het dan eens in een andere browser bijvoorbeeld Google Chrome.

Nog goed om te weten:
 • Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Wees er op tijd bij, want op=op. Wil je dat we je op de hoogte houden?
 • Je opleiding dient te starten minimaal 4 weken na je aanvraag, en binnen 3 maanden na het betreffende aanvraagtijdvak.
 • Tot 30 jaar kun je geen STAP-budget aanvragen voor een door het ministerie van OCW erkende voltijdsopleiding (zoals een voltijd bacheloropleiding of een voltijd bol-opleiding in het mbo). Dit om samengaan met studiefinanciering te voorkomen.
 • Is een opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaal je de rest zelf. Je zou nog kunnen vragen of je werkgever (of een andere partij) het meerdere (of een deel daarvan) wil bijdragen.
Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als:
 • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant).
 • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
 • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
 • je voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het STAP-scholingsregister).

 

Deel deze pagina

Trainingen die binnenkort starten

Geen trainingen gevonden
Bekijk volledige agenda

Alle trainingen binnen Met het Stap-budget gratis trainingen volgen

Geen trainingen gevonden

Meer informatie

Overige informatie over dit thema

Onze aanpak

Alle trainers van TIMM Consultancy weten hoe het er in de praktijk toe gaat. We werken, of hebben gewerkt in diverse sectoren; o.a. in de jeugdhulp en jeugdbescherming, het brede sociaal domein en de Jeugd- of volwassen GGZ. Wanneer we in de praktijk merken dat er ergens vraag naar is ontwikkelen we nieuw trainingsaanbod. Ook ontwikkelen we regelmatig  hulpmiddelen die je werk makkelijker maken.

Je kunt op de site kijken welk aanbod we al ontwikkeld hebben maar we gaan ook graag in gesprek als je een hele andere vraag hebt!

Bekijk onze reviews

Kwaliteit vinden we uiterst belangrijk, we hechten dan ook veel waarde aan reacties van onze trainees.

Nieuws over dit thema

Geen nieuwsberichten gevonden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.