Thema

Wettelijke kaders

Cursussen rondom de beroepsuitoefening

Het werk, de beroepspraktijk, van de jeugd- en gezinsprofessional is dynamisch en gevarieerd. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom wettelijke kaders. Welke nieuwe kennis is beschikbaar? Wat wordt er van mij verwacht binnen het werkveld? Wat zijn mijn taken en verantwoordelijkheden? Allemaal vragen waar jij in je werk tegen aan kunt lopen.

Wettelijke kaders

Maar  je krijgt in de beroepspraktijk ook regelmatig te maken met allerlei wet- en regelgeving. Weet jij, als jeugd- en gezinsprofessional, bijvoorbeeld hoe het zit met gezag na scheiding of weet jij hoe de Jeugdwet in elkaar zit? Werk jij al met de artikelen van de beroepscode? En hoe pas jij de meldcode toe in je werk?

Volg een van onze trainingsdagen en je bent weer helemaal up-to-date!

P.s. al deze trainingen zijn uiteraard geaccrediteerd door het SKJ en een aantal door Registerplein zodat jij hiermee punten kunt behalen voor je herregistratie.

 

Binnen het thema wettelijke kaders zijn de onderstaande traningen:

Voor aandachtsfunctionarissen organiseren we bovendien regelmatig een verdiepingsdag:

Deel deze pagina

Trainingen die binnenkort starten

Wettelijke kaders
2 dagdelen van 4 uur
Wettelijke kaders
Eendaagse training
Wettelijke kaders
Eendaagse training
Wettelijke kaders
2 dagdelen van 4 uur
Wettelijke kaders
2 dagdelen van 4 uur
Wettelijke kaders
Eendaagse training
Bekijk volledige agenda

Alle trainingen binnen Wettelijke kaders

Wettelijke kaders
Eendaagse training

Meer informatie

Overige informatie over dit thema

Je krijgt in de beroepspraktijk regelmatig te maken met allerlei wet- en regelgeving en andere richtlijnen. Weet jij, als jeugd- en gezinsprofessional, bijvoorbeeld hoe het zit met gezag na scheiding of weet jij hoe de Jeugdwet in elkaar zit? Werk jij al met de artikelen van de beroepscode? En hoe zit het ook al weer met tuchtrecht? Hoe pas jij de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling toe in je werk? Maar ook hoe houd je een dossier bij en schrijf je duidelijke verslagen?  

Dit lijkt misschien niet direct de leukste kant van je werk maar het is wel een hele belangrijke basis.   

Gelukkig horen we altijd van de deelnemers van onze trainingen dat deze onderwerpen toch niet zo saai zijn als eerst wel eens gedacht. Want als je weet wat de onderbouwing, de achterliggende gedachte van bepaalde regels is, voelt het ineens heel erg logisch. En dan zijn ze ondersteunend in je dagelijkse werk en kun je het werk dat je doet makkelijk verantwoorden. Ook als je eens goed doordacht afwijkt van een protocol.  

Samen maken we ons werk leuker!

Onze aanpak

Alle trainers van TIMM Consultancy weten hoe het er in de praktijk aan toegaat. We werken, of hebben gewerkt in diverse sectoren; o.a. in de jeugdhulp en jeugdbescherming, het brede sociaal domein en de Jeugd- of volwassen GGZ. Wanneer we in de praktijk merken dat er ergens vraag naar is ontwikkelen we nieuw trainingsaanbod. Ook ontwikkelen we regelmatig  hulpmiddelen die je werk makkelijker maken.

Je kunt op de site kijken welk aanbod we al ontwikkeld hebben maar we gaan ook graag in gesprek als je een hele andere vraag hebt!

Bekijk onze reviews

Kwaliteit vinden we uiterst belangrijk, we hechten dan ook veel waarde aan reacties van onze trainees.

Nieuws over dit thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

7 oktober 2024 Special event voor aandachtsfunctionarissen

Pop-up special event AF

7 oktober komen aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, van zeer uiteenlopende organisaties, weer samen tijdens ons special event. 

Een dag om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.