Alianne Hendriks

Alianne Hendriks trainer TIMM Consultancy Samenwerken aan veiligheid

Mijn naam is Alianne Hendriks. In mijn werk is het voor mij het belangrijkste dat de professionals die ik train of coach daar in de praktijk echt iets hebben. De mensen met wie deze professionals werken en de rest van de maatschappij moeten er beter van worden. Ik koppel de stof die ik behandel daarom altijd aan de eigen praktijk en zorg voor een sfeer waarin iedereen kan leren.

 

Ik werk al meer dan 25 jaar als professional voor organisaties die zich bezighouden met huiselijk geweld en kindermishandeling. Ik heb ervaring met kinderen, tieners, mannen, vrouwen en ouderen. Ik ben ooit begonnen als groepsleider in de residentiele jeugdzorg.

Vervolgens heb ik gewerkt als maatschappelijk werker en teamleider bij een opvangvoorziening voor slachtoffers van huiselijk geweld en een opvang voor jonge moeders. Daarna heb ik gewerkt als maatschappelijk werker/onderzoeker bij het Advies en Meldpunt Kindermishandeling en was ik 8 jaar werkbegeleider en trainer bij Veilig Thuis. Sinds 2020 train en coach ik als zelfstandige ook professionals van andere organisaties.

 

Wat ik vaak zeg:

“Dit zijn de regels (protocollen/richtlijnen e.d.), nu de praktijk; Wat gaat die mensen echt verder helpen en hoe onderbouwen we dat?

 

Feedback van deelnemers aan mijn trainingen:

“Dank voor je interactieve trainingen ….Ik ben daardoor op een andere manier gaan kijken naar de krachten van de gezinnen waarmee wij werken en naar hoe we tot een oplossing komen die het gezin echt zou kunnen dienen.”

“Wanneer er geen simpel antwoord is op een vraag stimuleert zij (Alianne) de groep om mee te denken in het antwoord. Dat schept een realistische verwachting van hoe de praktijk zich verhoudt tot de regels.”

“Alianne bewaakt de tijd en scheidt relevante vragen van vragen die voor de training minder relevant zijn, op een manier die geaccepteerd wordt door de groep.”

Overige informatie

Expertise van Alianne Hendriks:

  • Vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling
  • Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling
  • Oplossingsgericht werken aan veiligheid
  • Werkwijze en juridisch kader Veilig Thuis

Registraties van Alianne Hendriks

Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik een middenmanagementopleiding gedaan. Ook ben ik opgeleid als trainer ‘Basistraining Signs of Safety’, ‘Aanpak huiselijk geweld’ en ‘Basistraining Veilig Thuis’. Daarnaast heb ik aanvullende trainingen gedaan over onder meer veiligheidsplanning, ouderenmishandeling, juridisch kader, coachend leiderschap en helder taalgebruik. Ik ben SKJ-geregistreerd.

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.