Arianne Geuze

Arianne Geuze

Bij mij kun je terecht voor de trainingen ‘Risicotaxatie met de COMPLI-kaarten’ en ‘Veiligheidsplanning en risicotaxatie’. Samen doordenken van de zorgen en krachten in een gezin. Samen doelen bepalen en stappen uitzetten binnen een gefaseerde aanpak. Gebruik makend van zowel de kennis van kinderen, ouders, het netwerk en de wetenschap… hoe gaaf is dat! Arianne Geuze

Binnen mijn praktijk Kiddocom ontwikkel ik sinds 2013 hulpmiddelen en methoden om de gesprekken met kinderen over pittige onderwerpen te vergemakkelijken. Of het nu gaat over seksueel misbruik in instellingen. Het bespreken van de zorgen, krachten en wensen die kinderen hebben voor hun thuissituatie. Ik geloof dat kinderen betrekken bij de zorgen die er zijn. En hen verbinden met helpende volwassenen om hen heen. Essentieel is wanneer het gaat om het vergroten van de veiligheid van kinderen in hun dagelijks leven.

Niets over ons, zonder ons!

Naast mijn werk voor Kiddocom, heb ik jaren als GZ-psycholoog bij de Raad voor de Kinderbescherming gewerkt. Daar heb ik, door het opzetten van een pilot Signs of Safety, de aanzet gegeven tot de implementatie van Signs of Safety in de raadsonderzoeken. Ook heb ik de handreiking Seksueel Misbruik geschreven. Hierdoor is het bespreken van seksueel misbruik met alle kinderen die de Raad voor de Kinderbescherming in raadsonderzoeken tegenkomt, een landelijk aandachtspunt geworden.

Oplossingsgericht werken

Na mijn studie orthopedagogiek heb ik werkervaring opgedaan in meerdere functies en bij verschillende soorten instellingen. Ik heb me verdiept en gespecialiseerd in mijn favoriete oplossingsgerichte werkmodel.

Sinds 2004 neem ik deel aan meerdere mastercourses en trainingen, op het gebied van oplossingsgerichte therapie en coaching in het algemeen. En meer specifiek op het gebied van de kinder- en jeugdbescherming (Signs of Safety, Partnering for Safety, de Resolutions Approach).

Overige informatie

Expertise Arianne Geuze

  • Signs of Safety
  • Partnering for Safety – Samenwerken aan Veiligheid
  • Resolutions Approach
  • Samenwerken aan Veiligheid met risicotaxatie

Arianne Geuze

Registraties Arianne Geuze

  • orthopedagoog-generalist NVO
  • kinder- en jeugdpsycholoog bij het NIP
  • GZ-psycholoog
  • CRKBO geregistreerd docent

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.