Janet Nieuwland

Janet Nieuwland

In mijn trainingen geef ik aandacht aan wat je raakt in je werk. Aan de gebieden waar je talenten en kwaliteiten liggen.  En we kijken naar de manieren waarop je die kunt versterken. Er is aandacht voor de manier waarop jezelf invloed kan uitoefenen op je welzijn in je dagelijks werk. Hierbij maak ik graag gebruik van inspirerende opdrachten en draag ik de nodige kennis over. Janet Nieuwland

Vanuit mijn langdurige werkervaring als jeugdbeschermer, jeugdconsulent en gezinsbehandelaar bij verschillende organisaties geef ik nu trainingen aan professionals uit het werkveld van de jeugdzorg en of de WMO. Mijn werkervaring helpt mij bij het geven van trainingen. Ik spreek immers uit ervaring en weet hoe complex maar ook waardevol het werkveld is. En welke betekenis we hierin kunnen hebben voor anderen.

We weten ook dat we onszelf meenemen en zelf het instrument zijn in de gesprekken met anderen. Hier zit je kracht en liggen de werkzame factoren voor het contact en de verbinding tussen jou en de ander. Hierbij is het helpend dat je reflecteert op jezelf en weet wat je nodig bent in het werk om het goede te kunnen doen. Via trainingen ondersteun ik je hier graag bij.

Door mijn werkervaring sluit ik goed aan bij de leerwensen van jou als deelnemers. Ik kan praktijk voorbeelden van mezelf, van collega’s en van jou inzetten voor een inspirerend programma! We leren samen van deze ervaringen en zorgen dat er waardevolle momenten bij gaan komen.

Naast het verzorgen van trainingen, begeleid ik deelnemers tijdens het praktijkprogramma ten behoeve van hun SKJ-registraties. Ik begeleid je gedurende een periode van 9 tot 12 maand. Ook ben ik docent aan een hbo-opleiding Social Work en geef ik intervisiebegeleiding.

Regelmatig ben ik nog als uitvoerend werker bij gezinnen aan de slag. Deze combinaties houden me scherp en dagen mij uit. Als docent coach ik deeltijdstudenten en geef ik les aan voltijdstudenten bij de opleiding Social Work. Zowel als trainer, als docent en als intervisiebegeleider is het zeer inspirerend om mensen inzichten te laten opdoen en te laten groeien in hun vak. Hier krijg ik energie van en draag ik graag aan bij.

Voor TIMM Consultancy begeleid ik professionals die het praktijkprogramma volgen en geef ik de training Jij als professional.

Overige informatie

Janet Nieuwland

  • Intervisiebegeleiding
  • Persoonlijke ontwikkeling en reflectie
  • Jeugdzorg; veiligheid en opgroeien
  • Regievoering
  • Signs of Safety

Janet Nieuwland

  • CRKBO docent
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.