Lucas Defarez

Ik ben trainer binnen de-escalatie training van TIMM Consultancy.  Ik richt mij -als ervaren (boks) trainer- binnen deze training vooral op het fysieke gedeelte.  Mijn overtuiging is dat alles wat we doen begint van binnenuit en dat we leren door te DOEN!

“Lichaamsbewustzijn is van groot belang, alles wat we doen begint van binnenuit”

BOKSZ vormt een methode die ik met succes inzet bij allerlei doelgroepen binnen verschillende sectoren zoals jeugdinstellingen,  justitie, (speciaal) onderwijs, en het bedrijfsleven. Oftewel van Bajes tot Boardroom.

De kracht van bewegen 

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door vechtsport. Als onzekere 14-jarige ben ik begonnen met Thai boksen en leerde al snel dat dit me veel meer bracht dan alleen het vermogen om te vechten, namelijk geloven in mezelf. Na een uitdagend schooltraject en verschillende uitzendbaantjes begon ik aan de Sociale Academie en ging vervolgens aan de slag in straathoekwerk/trajectbegeleiding. Hier ontdekte ik dat ervaringsgericht leren door te bewegen effectief ingezet kan worden bij het werk met de doelgroep. In mijn werk als trainer binnen Jeugdzorg, professioneel onderwijs en maatschappelijke adviesorganisaties gebruikte ik steeds meer actieve werkvormen.

Leiderschap van binnenuit 

Veel trainingen zijn erg cognitief gericht en het lichaam wordt vaak genegeerd. Overtuigd van de kracht van beweging en de technieken van de vechtkunst heb ik BOKSZ opgericht. BOKSZ staat voor Balans, Overzicht, Kracht, Spelen en Zelfvertrouwen. In de trainingen gebruiken we boksen en andere vechtsporten, waarbij ademhalingstechnieken, reflectie en meditatie worden ingezet om lichaamsbewustzijn en autonomie te vergroten. Het goed leren kennen van jezelf, je twijfels en je talenten is van groot belang voor goed leiderschap, effectieve communicatie en teamwork. Leiderschap begint immers van binnenuit

Het trainen/coachen biedt mij de mogelijkheid om kennis over te dragen en mensen en organisaties
verder te helpen in hun ontwikkeling, groei en professionaliteit. Mijn manier van coachen en trainen
kenmerkt zich door het vermogen om coaches en trainees vanuit hun eigen kracht en kennis te laten
maken met hun vele mogelijkheden. Ik doe dat op een energieke, speelse, betrokken en
humoristische manier en maak gebruik van verschillende (fysieke) werkvormen met als specialiteit
boksen als middel.

Ik gebruik boksen als een metafoor voor het leren omgaan met uitdagende situaties in je leven. Op een sportieve manier leer je spelenderwijs situaties te beoordelen en op constructieve manier te benaderen.

 

 

Overige informatie

Expertise van Lucas Defarez:

  • Bokscoaching
  • Oplossingsgericht werken
  • Werken met uitdagende doelgroepen zoals binnen justitie, COA, jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, straatwerk, etc.
  • Rots en watermethodiek
  • Mindfulness trainer

Registraties van Lucas Defarez:

  • NOBtra
  • Geregistreerd ademcoach
  • Docent Graad