Nikki Langerak

Nikki Langerak trainer TIMM Consultancy Verbindend gezag

Ik ben Nikki Langerak en in het werken als trainer en trainingsacteur staat verbinding en veiligheid voor mij centraal. Mijn kracht van aansluiten en contact maken kan ik hier goed bij inzetten. Tevens maak ik graag gebruik van mijn eerlijke en oprechte houding. Positieve bekrachtiging is daarnaast ook iets wat ik toe pas en waar ik in geloof. Ze zeggen niet voor niets dat alles waar je aandacht aan geeft groeit.

Het koppelen van de theorie naar de praktijk vind ik belangrijk, zodat het direct bruikbaar is voor de deelnemers. Ik vind het een leuke uitdaging om deelnemers op verschillende manieren te laten leren. Ervarend leren staat hierin voorop, leren door te doen. Het is vaak gemakkelijker om te praten over hoe het zou moeten, maar als je het dan daadwerkelijk doet blijkt het toch een stuk ingewikkelder. Hoe fijn dat je dat in een veilige omgeving kunt uitproberen.

Ondanks mijn leeftijd neem ik uit verschillende hoeken van de jeugdzorg werkervaring met mij mee. Van het groepswerk met kinderen, gezinnen begeleiden d.m.v. gezinsbehandeling tot het werken met jongeren met een gesloten machtiging hun systeem. Verder ben ik momenteel werkzaam als dramatherapeut in de gesloten jeugdzorg en geef ik training aan medewerkers. In mijn verschillende functies maak ik gebruik van mijn creativiteit.

De opleiding Creatieve Therapie Drama heeft mij vooral geleerd om te focussen op de non-verbale communicatie van de mens en daarop aan te sluiten. Taal is maar zo’ n klein onderdeel van communicatie. De intonatie en lichaamstaal zijn vele malen belangrijker. Dit geef ik mijn deelnemers graag mee.

Groei is een van mijn kernwaardes, dit is dan ook iets wat ik eenieder gun! 

Feedback van trainees en trainers over Nikki Langerak:

“Ik vind het werken met een acteur altijd heel spannend, maar door de fijne start durfde ik toch wel te oefenen.”   

“Je had maar een paar woorden nodig om het gedrag van mijn client uit te spelen.” 

“Het leukste vak uitoefenen samen met een kundige acteur is voor mij ook een feestje.”

“Heel fijn om jou als trainingsacteur erbij te hebben gehad, Nikki, zo hebben de collega’s goed kunnen oefenen.”

Overige informatie

Expertise van Nikki Langerak:

  • Aansluiten en contact maken met kinderen, jongeren en ouders en het bespreekbaar maken van patronen.
  • Werken met onveiligheid.
  • Geweldloos verzet en verbindend gezag, Suicide preventie, oplossingsgericht werken, de-escalerend werken en traumasensitief werken.

Erkenning van Nikki Langerak:

  • HBO Creatieve Therapie Drama.
  • SKJ geregistreerd.

Kom naar het Event : Veiligheid in verbinding

Veiligheid in Verbinding

Heb jij je al aangemeld? Op 25 april vieren we 15 jaar TIMM Consultancy met een geweldig event. We zetten de samenwerking centraal. Het belangrijkste onderdeel van Samen werken aan veiligheid.

We maken er een enerverende dag van met interessante uitwisseling en veel interactie.