fbpx

Veiligheidsplannen maken bij huiselijk geweld en kindermishandeling

Trainingen over het maken van veiligheidsplannen in situaties van huiselijk geweld en kindermishandeling

De aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling is een taak van ons allemaal. Samen met alle betrokken een veiligheidsplan maken dat zorgt voor directe en stabiele veiligheid is hierin een belangrijk onderdeel.

Tijdens onze trainingen staat jouw praktijk centraal. Er is alle ruimte om vragen rondom actuele casuistiek in te brengen.

Ook hebben we verschillende tools ontwikkeld die jou helpen om in gesprek met jouw client een veiligheidsplan te maken. We hebben gesprekkaarten voor kinderen, COMPLI-kaarten om de risicofactoren te bespreken en Samenonderweg naar stabiele veiligheid voor de casuistiekbespreking ontwikkeld.

We hebben verschillende trainingen ontwikkeld over het maken van veiligheidsplanning in situaties van huisleijk geweld en kindermishandeling. Zo is er voor ieder iets dat aansluit. Staat er nog niet bij wat je zoekt? Neem contact met ons op want we denken graag met je mee voor een aangepast programma!

Hieronder het opleidingsaanbod dat gaat over het maken van veiligheidsplannen bij huselijk geweld en kindermishandeling:

P.s. al deze trainingen zijn uiteraard geaccrediteerd door het SKJ en een aantal ook door andere beroepsverenigingen zodat jij hiermee punten kunt behalen voor je herregistratie. 

De beroepspraktijk van de jeugd- en gezinsprofessional 

Meer weten?

Wil je direct al meer weten over onderwerpen die aansluiten bij het maken van veiligheidsplannen? Luister dan eens naar een van onderstaande podcasts!